Sozleşmelilere Turk Eğitim-Sen desteği

Turk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sozleşmeli oğretmenlerle ilgili genelgesindeki bir hukmun iptali ve yurutmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava actı.

Sendikadan yapılan yazılı acıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 Temmuz 2006'da sozleşmeli oğretmenlerle ilgili bir genelge yayınladığı anımsatılarak, genelgenin sozleşmenin feshi başlıklı maddesinde, ''Taraflar, bir ay once ihbar etmek şartı ile sebep gostermeksizin sozleşmeyi her zaman feshedebilir'' hukmunun bulunduğu belirtildi.

Bu hukmun iptali ve yurutmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava acıldığı bildirilen acıklamada, Danıştay'a sunulan dava dilekcesine de yer verildi. Dilekcede, duzenlemenin ''kanuna, hukuka ve adalete aykırı'' olduğu savunularak, ''İdarenin sebep gostermeksizin sozleşmeyi her zaman feshetme yetkisinin olması, ozel hukuk kişilerinden olan hizmeti ifa eden memurların geleceğe tedirgin bakmalarına sebebiyet vermektedir'' denildi.

Dava dilekcesinde, zorunlu sebepler gosterilmeden gerekcesiz olarak sozleşmenin sona erdirilemeyeceği, duzenlemenin normlar hiyerarşisine de aykırı olduğu kaydedildi.

Dilekcede, sosyal ve ekonomik guvencelerin toplum barışını sağlamak icin eğitim calışanlarına verilmesinin ana kural olduğu vurgulandı.

egitimhaber