Turklerin oyun sektorune girmesi ile birlikte yeni haberler almaya devam devam ediyoruz.
Turk oyunu dediğimiz an aklımıza gelen Zula'nın icinden gececeğine emin olabilirsiniz.

İlk once şundan bahsetmeliyim ki oyunu geliştiren ekip oldukca sağlam ve oyun sektorunden haberdarlar. HES Games olarak adı gecen şirketin sitesinden ekibi gorebilirsiniz.

HES Games - Turk Oyun Yapım Firması

Oyunu bana gore ozel kılan şey Free To Play olması. Zula faciasından sonra ulkemin insanına bu kesinlikle iyi gelecek.

Oyunun yapımcıları Tactic Force'da şans faktorunun bulunmayacağını ustune basa basa soylemiş olmaları da iyi olmuş diyebilirim. Şans faktorunden kastım Lootbox tarzındaki deste ve kasa gibi materyaller yerine, oyuncunun gormuş olduğu eşyalara direkt olarak sahip olması.

Oyunda para hic mi para akışı olmayacak sorusuna şoyle cevap verebilirim ki CS:GO 'da ki Skin piyasası bu oyuna gelebilir. İsteyenler bu skin'lere para verebilir ama vermeyenlerden bir artıları olmayacak.

Oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor. Bu oyun motoru da hafife alınacak bir motor da değil acıkcası. Oyun cıkmadan şoyle bir on yargı oluşmuş "Eee bu oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor ama. Turk oyunu bu nasıl iş" tarzında aşırı derecede yorum var. Yani bu insanlara birşey soyleyemiyorum. Kafalarını kuma gommuş gibi yaşıyorlar.

Haritalar ozellikle ozgun yapılmış. Kervansaray Yerebatan Sarnıcı Peri Bacaları Balat ve Petrol Platformu oyunda yer alacak olan bazı haritalar. Kervansaray haritasının da bir video'su yayınlanmış.

Benim duşuncem Zula'dan kat kat iyi olacağı ve Turk oyunu sıfatını taşıyabileceği. Diğer yabancı yapımlarla elbette benzer yonleri olacaktır ama aynısı olması yanlıştır zaten.