Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 bin oğretmen kadrosunun ayrıntıları acıklandı. Bakanlık, en fazla kontenjanı 2 bin kişiyle sınıf oğretmenlerine ayırdı. İşte diğer alanlar:

Bakanlık, en fazla kontenjanı 2 bin kişiyle sınıf oğretmenlerine ayırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Ağustos ayında alacağı 10 bin oğretmen icin kontenjanlar buyuk oranda şekillendi. MEB Personel Genel Mudurluğu'nun taslak listesine gore en fazla kontenjan 2 bin ile sınıf oğretmenliğine ayrıldı. Turkce 1600, İngilizce oğretmenliğine 1450 ve İlkoğretim Matematik Oğretmenliği'ne 800 kontenjan ayrıldı.

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmenliğine 700 kontenjan ayrılırken, İmam Hatip Lisesi Meslek Arapca Dersi oğretmenliği icin 44 kontenjan tanındı. En az kontenjan sadece 1 oğretmen alımı ile Matbaa oğretmenliğine ayrılırken, Guverte oğretmenliği (2), Elektrik(4), Kuaforluk(3), İşitme engelliler sınıf oğretmenliği(5) Tesisat Teknolojisi oğretmenliği(4), Radyo televizyon oğretmenliği (3) en az kontenjanı paylaşan alanlar oldu. Bakanlık, kontenjanların kesin listesini onumuzdeki gunlerde duyuracak. Oğretmen adayları başvurularını 07-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında MEB'in http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Elektronik Başvuru Formu'nu doldurmak suretiyle yapacaklar.

Halen bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapanlar da oğretmenlik icin gerekli şartları taşımaları kaydıyla, ilk atama kapsamında oğretmenlik icin başvuruda bulunabilecekler.