yarıyıl tatili ne zaman,şubat tatili ne zaman,okullar ne zaman kapanıyor,23 ocak okullar tatilmi,okullar ne zaman kapanacak,yarıyıl tatili ne zaman bitiyor

Tatilin ardından eğitim oğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak. Eğitim-oğretim yılı 12 Haziran’da da tamamlanacak. 2015-2016 eğitim ve oğretim yılı ise 14 Eylul Pazartesi başlayacak.

İkinci donem 8. sınıf oğrencileri, Turkce, matematik, fen ve teknoloji, din kulturu ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Ataturkculuk ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuclarının ise haziranda acıklanması planlanıyor.

-Ara tatilde oğretmen atamaları yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde oğretmenlerin il ici ve iller arası ozur grubu yer değiştirme atamalarını yapacak. Bu atamaların ardından, 15 bin oğretmen kadrosuna da ilk atamalar gercekleştirilecek.

-Universite maratonu başlayacak

Universiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yuksekoğretime Geciş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar gunu, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gercekleştirilecek.AA