SİBEL CAN DİYARBAKIR’DA BULMUŞTU

Sibel Can, yarışma icin keşfettiği 19 yaşındaki genc kızı Diyarbakır’dan İstanbul’a getirmişti. Sibel Can calıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genc kızın annesine “Artık kızınız bana ait. O gercekten buyuk bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip cıkarak elimden gelen tum desteği vereceğim”demişti.

MUTLU KAYA’NIN HİKAYESİ

Yarışmanın ilk bolumunde Sibel Can, Diyarbakır’dan gelen ‘sesi cok guzel’ ihbarına yanıt verip Ergani ilcesine gitmişti. Mutlu Kaya bir ilkoğretim okulunun cay ocağında calışıyordu. Sibel Can’ı karşısında gorunce şaşırmıştı.

Universiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yuzunden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, yoksul bir ailenin kızı. 8 cocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı icin evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı.

Mutlu Kaya’nın Sibel Can’ın teklifini kabul edip İstanbul’a gelmeye karar verdiği anda soylediği ‘Benim elbisem ve ayakkabım yok’ sozu herkesi cok uzmuştu.