359 telefon kodu bulgaristan telefon kodu bulgaristan kodları dolandiricilari
Arkadaşlar telefonuma şuan cevapsız cağrı geldi.
Numara +359 başlıyor. Merak ettim telefon fihristine baktım. Numara Bulgaristan'a aitti.

İnternetten 359 telefon kodu olarak aradığımda ise şu haberi yakaladım.
İyiki donup aramadım tekrar. Dikkatli olun. Bakın olay neymiş.

+359 ALAN KODU İLE ARANANLAR BU HABERİ OKUYUN!

Turk erkeklerinden evlenme vaadiyle para alan ve ortadan kaybolan Bulgar kızları icin iki ulkenin konsoloslukları devreye girdi. Bulgaristan Başkonsolosluğu ‘sahte gelin’ şebekesine yonelik ulke capında operasyon başlatılmasını sağladı.

Bulgar kızları, internetten tanıştıkları saf bekarlara bağı bahceyi sattırıp dolandırınca diplomatik makamlar devreye girdi.

İnternette tanıştıkları Turk erkeklerinden evlenme vaadiyle para alan ve ortadan kaybolan Bulgar kızları icin iki ulkenin konsoloslukları devreye girdi. Bulgaristan Başkonsolosluğu‘sahte gelin’ şebekesine yonelik ulke capında operasyon başlatılmasını sağladı.

KIZLARA KANMAYIN

Konu hakkında acıklama yapan Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Evgeni Genev bekarları uyararak “Turk erkekleri Bulgaristan’daki kızlara para gonderdikten sonra haber alamıyor. Cunku bazı ceteler kızları kullanarak erkeklerden para koparıyor. Bulgar bayanlardan gelen yardım maillerine sakın kanmayın, dolandırılacaksınız” dedi. Sınır otesi dolandırıcılık ise şoyle işliyor. Turkce konuşan Bulgar kızlar, internette tanıştıkları Turk erkekleriyle samimiyeti ilerleterek Turkiye’ye gelmek icin para istiyor. Havale ise kimlik kayıtları tutulmayan Western Union aracılığıyla yapılıyor. Bu nedenle kızların izini surmek mumkun olmuyor. Kızların telefon numaraları da sahte isimlerle değiştiriliyor.

TEHLİKELİ NUMARALAR

BULGARİSTAN Turk Buyukelciliği dolandırıcılık haberleri uzerine harekete gecti. Buyukelcilik calışanı Semra Avşar, Bulgar yetkililerle işbirliği yapıldığını ve polisin operasyon duzenlediğini soyledi. Bulgar sahte gelinlerin kullandığı bazı telefon numaraları ise şoyle+359 887 *** 558), (+359 849 *** 252), (+359 896 *** 186), (+359 898 *** 385)

Kaynak: Akşam