Sorum başlıktaki gibi. Duşuncelerinizi merak ediyorum. Şahsen ben oyunun bir 10 yıl icerisinde cıkmayacağını duşunuyorum ve serinin bittiğini duşunuyorum.

Uzun bir yazı olacak direkt sorumu okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim yazımı okumanız şart değil.

Sene 2003 Mafia I cıktı buyuk patlama yaşadı oyun dunyası herkes tarafından sevildi beğenildi oynandı muzikler atmosfer soylemiyorum bile gunumuzde bircok insan Mafia 2'yi oynuyor Mafia 1'i oynamadan demek istediğimi anlayan az kardeşim vardır.

Serinin bittini duşunme sebebim ise 2K Games surekli Mafia oyunlarını cıkarırken bir hata surekli hata cıkması en basit ornek ilk Mafia 2 şu anki Vito'lu hikaye değil bambaşka 2006'da cıkmış bir oyundur ve oyun ne oluyorsa kayboluyor ve hic kimse oynamıyor. Illusion Softworks tarafından geliştirilmiş serinin 2. oyunuydu aynı ekip Mafia 1 tarafından geliştirilen. Fakat dediğim gibi oyun kayboluyor ve yeni bir Mafia oyunu icin calışmaya başlanıyor ve bu sırada 2KGames Illusion Softworks'u satın alıyor ve ofis kapatılıyor. Mafia icerisinde bulunan onemli insanların %50'si 2KGames'in ofisine geciyor. Cek Cumhuriyetli bu insanlar biliyorsunuz %50'si de İngiliz her neyse oyun Xbox Yeni nesil konsollara geliştiriliyor. Fakat geliştirilirken de bir suru sıkıntılar cıkıyor grafik motoru surekli hata veriyor falan cok uğraştırıyor bu yuzden oyun cok gec piyasaya 2010'da goruyoruz.

Mafia 2 Bilinmeyenler: Oyunda 15 bolum değil 20 bolum olacaktı ama 5 tane bolum silinmiş DLC'lere kaldırılmıştır. Oyundan kaldırılan Mafia 1'de olan Beyzbol sopası bıcak ve daha bir suru icerik var Youtube'de bakarsanız gorebilirsiniz. Zaten herkes oyunun kısa olmasından mutsuz fakat coğu kişi tarafından muzikleri yapısı hikaye işleyişi olarak benim gozumde bir Mafia 1 olmasa da takdirimi almış ve oyun guzel bir sonla bitmiştir.

Gelelim rezalet oyuna oyun 2K Games tarafından geliştirilirken Mafia 2'yi geliştiren aynı ekip %50'si cek %50'si İngiliz her neyse Hangar13 adında yeni bir studyo kuruluyor ve oyun afedersinizde bitiyor. Cunku Hangar13'de daha once hic bir Mafia Oyununda calışmayan bir yardımı dokunmayan insanlar tarafından yapılmıştır. Sırf Vito'yu koyup oyunun satması icin insanları kandırmaya calışan iğrenc rezil bir oyundur.

Mafia 3: Kelimeler yetersiz kalıyor bu oyuna cunku iade rekoru kırmış bir oyun sebebi ise basit oyun hikaye olarak işlemiyor direkt GTA mantığı ile giden sadece butun gorevlerin adamlar demiş GTA bu kadar acık dunyayla tutmuş biz neden yapmayalım butun gorevler aynı olduğu sacma bir oyun.

Mafia 3'un kotu olmasının sebebi kesinlikle Hangar13'tur cunku daha once hic bir Mafia oyununda bulunmayan insanlara emanet edilirse bu seri ne olacağını gorduk efsane olucakken ne hallere duşuyor.

Yazıyı buraya kadar okuyan elbet vardır cok uzun yazmak istedim sırf muhabbet olsun insanlar neler duşunuyor diye oluşturduğum bu konuda okuyan herkese cok teşekkur ederim.