Gulriz Sururi'nin manevi kızı Zeynep Mirac Ozkartal, "Sessiz bir defin istediği icin vasiyetini yerine getirdik. Kendisi definden sonra duyurulmasını istedi. Bir suredir sindirim sisteminden rahatsızdı. Dun kaybettik. Bugun de defnettik. Vasiyeti gereği başka bilgi paylaşamıyoruz" dedi.

''CENAZE TORENİ İSTEMİYORUM''
Gulriz Sururi, gecen aylarda POSTA Gazetesi'nden Oya Cınar'a verdiği roportajda ''Cenaze toreni istemiyorum. Cunku ben 'cami avlusu kokteyl partisi' istemiyorum. Bizim insanımızın toren kulturu yok. Ne yapıyorlar? 'Ay sacın ne guzel olmuş.' Yok efendim, ''Ustundekini nereden aldın?' Boyle şeyler olacağına toren yapılmasın.'' demişti.
Gulriz Sururi'nin 2017'de hayatını kaybeden eşi Engin Cezzar'ın da vasiyeti uzerine cenaze toreni duzenlenmemişti.

Gulriz Sururi kimdir?
Gulriz Sururi
, 23 Ocak 1929 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Annesi ilk Turk primadonnası Suzan Lûtfullah Sururi, babası ilk operet kurucularından Lûtfullah Sururi’dir.
İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan bolumlerinde okudu.
1942 yılında 13 yaşındayken Muhsin Ertuğrul‘un isteğiyle İstanbul Şehir Tiyatrosu Cocuk Bolumu’nde sahneye cıkmaya başladı. 1955 yılında Muammer Karaca Topluluğu’nda oynamaya başladı.
1960 yılında Dormen Tiyatrosu’na gecti.
1962 yılında eşi Engin Cezzar ile Gulriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nu kurdu.
1966 yılında Turk Kadınlar Birliği’nce Yılın Kadını secildi. 1990’lı yıllarda televizyonların ilk yemek programı A La Luna isimli programın 5 sene sunuculuğunu yaptı.
“Sokak Kızı İrma”dan “Keşanlı Ali Destanı”na, “Ferhat ile Şirin”den “Teneke”ye, “Zilli Zarife”den “Kaldırım Sercesi”ne yıllar boyunca rol aldığı her oyunla coğalan Gulriz Sururi, 1999’da kaleme aldığı “Soyleyeceklerim Var” oyununun ardından sahnelere veda etti.
1998 yılında Kultur Bakanlığı tarafından Devlet Sanatcısı unvanı verilmiştir.
Gulriz Sururi, 2003 yılında yazdığı “Bir An Gelir” adlı anı kitabında sahneye ilk cıkan Turk kadınının bilindiği gibi Afife Jale değil, teyzesi Mevdude Refik Hanım olduğunu iddia etmiştir.
Odulleri :
1961 – İlhan İskender Tiyatro Odulu, (Sokak Kızı İrma oyunundaki roluyle)
1965 – İlhan İskender Tiyatro Odulu (“Teneke” ve “Zilli Zarife”deki rolleriyle)
1970 – İlhan İskender Tiyatro Odulu (“Hint Kumaşı” oyunundaki roluyle)
1983 – Avni Dilligil Odulu (“Kaldırım Sercesi”ndeki Edith Piaf roluyle)
1983 – İzmir Gazeteciler Derneği’nin Altan Artemis Odulu
1983 – Milliyet Gazetesi’nin Superstar Tiyatro Oyuncusu Odulu
Tiyatro Oyunları:
1997 – Soyleyeceklerim Var : Gulriz Sururi – Gulriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu
1983 – Kaldırım Sercesi : Başar Sabuncu – Şan Tiyatrosu
1980 – Kabare : Joe Masteroff – Gulriz Sururi Engin Cezzar Tiyatrosu
1966 – Teneke: Yaşar Kemal– Gulriz Sururi Engin Cezzar Tiyatrosu
1963 – Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner – Gulriz Sururi Engin Cezzar Tiyatrosu
1961 – Sokak Kızı İrma : Alexandre BreffortMarguerite Monnot – Dormen Tiyatrosu
1959 – Sozde Melekler : Dormen Tiyatrosu
Yonettiği Tiyatro Oyunları:
– Kısmet (oyun) : Adana Devlet Tiyatrosu
– Fosforlu Cevriye (muzikal) : Ankara Devlet Tiyatrosu
– Biz Sıfırdan Başladık : Koncinalar Kumpanyası
Yazdığı Kitaplar :
1978 – Kıldan İnce Kılıctan Keskince (anı)
1987 – Biz Kadınlar (deneme)
2003 – Bir An Gelir (anı)
2003 – Girmediğim Sokaklarda (oyku)
2003 – Gulriz’in Mutfağından (yemek)
2004 – Seni Seviyorum (roman)