Netease, Watch Dogs ve Watch Dogs 2'nin kreatif direktoru jonathan morin ile şirketin monteal studyosunda calışmak uzere anlaştıklarını duyurdu. Morin, yeni bir IP'nin kreatif direktorluğunu ustlenecek.

Morin, konuyla ilgili acıklamasında “netease Games Montreal'de kreatif direktor olarak goreve başladığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Kendi IP'mizi oluşturmak icin tutkulu ve yetenekli yeni bir ekibe katılmış bulunuyorum. Bu benim icin ozel bir şeyin başlangıcı ve daha fazla bilgi paylaşmak icin sabırsızlanıyorum” diyor.

Netease montreal, daha one de Assassin's Creed ve Far Cry serilerinde yapımcı olarak gorev alan emile liang ile anlaşmıştı. Netease'in transferleri bunlarla da sınırlı değil. Gectiğimiz ay Capcom'dan ayrılan hiroyuki kobayashi de netease ile anlaştığını duyurmuştu.

Ayrıca, yakuza serisinin yaratıcısı toshihiro nagoshi de kendi firması nagoshi Studio'yu kurmuş ve netease Games catısı altında calışmalara başladığını ilan etmişti. No more Heroes'un geliştiricisi grashopper manufacture da Netease'e katılan bir başka firmaydı. Bu listeye bir de Quantic Dream'i ekleyebiliriz, fransız oyun firması da netease bunyesine katıldı.