Herkese mutlu hafta sonları dilerim. Gectiğimiz gunlerde DUNYA OYUN TARİHİNİN EN BUYUK SIZINTISI gercekleştirildi. Bunun uzerine cekilen bir cok videodan sonra bir de olaya ben kendi bakış acımı eklemek istedim. Sizlere maddeler halinde GTA VI'nın sızdırılışını, grafiklerin sızdırılışını, oyun motorunu ve sızıntının oyunun kaderini etkileyip etkilemeyeceğini sunayım. Keyifli okumalar.

GTA VI nasıl sızdırıldı?
GTA VI milyonlarca kişi tarafından beklenen bir oyundu. Onceden de bildiğiniz gibi yaklaşık 100 sayfalık bir GTA VI ile ilgili bilgi sızdırılmıştı. Bu bilgiler arasında oyunun Vice City de olduğu gibi Miami'de gececeği, 4 karakter olacağı ve 1 karakterin kız olacağı, 75 saatten fazla bir oynanış suresine sahip olacağı gibi bilgiler yer alıyordu. Bu sızdırılmadan yaklaşık bir ay sonra ise GTA VI ile alakalı bir cok grafik videoları sızdırıldı. Ve bu videolar Rockstar Games tarafından onaylandı. Bunun uzerine bu bilgilerin nasıl sızdığı uzerine insanlar kafa yormaya başladı. Ortaya atılan bilgiye gore bir hacker, Rockstar Games calışanlarından birinden "phishing" dediğimiz oltalama yontemi ile kaynak kodlarını ve oyun videolarını caldığı soylendi. Hacker'ın Rockstar'dan para isteyeceği one suruldu.

GTA VI'nin grafikleri nasıldı?
GTA VI'nın yayınlanan grafiklerinde coğu kişi grafiklerin GTA V'den cok da bir farkının olmadığını soyledi. Ancak şoyle de bir durum var: Oyun hÂla geliştirilme aşamasında. Yani aslında bu oyun hÂla bitmedi. Zaten erken erişimde olduğu da bunu doğruluyor. Oyun resmi olarak cıkış tarihi duyurulduğunda grafiklere daha cok yuklenecektir ve grafikler duzelecektir. Oyunun grafiklerini kendi gozleriniz ile gormek isterseniz ise Easter GamesTV kanalında videonun hÂla silinmediğini gordum. Goz atabilirsiniz.

GTA VI'nin oyun motoru
GTA VI'nın kullandığı oyun motorunun "RAGE" olduğu da doğrulandı. Rockstar Games'in ozel olarak kullandığı bu oyun motoru sayesinde 16K cozunurluğe kadar cıkılabileceğini, grafiklerin Unreal Engine 5'den daha iyi olacağı, RDR2'de bulunan ve cok beğenilen NPC ozelliklerinin geleceği, mekaniklerin iyileştirileceği gibi şeyler de one surulen bilgiler arasındaydı.

GTA VI'nın kaderi değişecek mi?
Rockstar cok fazla vakit gecmeden Twitter'dan bir bildiri yayınladı. Bu bildiride ozur dilediklerini, oyunun geliştirilmeye devam edileceğini ve yakın zamanda oyunculara duyurulacağını soyledi. İnternette paylaşılan haberlere gore de Hacker İngiltere'de tutuklanmış. Bu sayede oyunun geliştirilmesine yine odaklanabilecek ve sızdırılmadan sonra oyunun geliştirilme aşamasının hızlanacağını duşunmekteyim. Umarım bu şekilde olur ve cok guzel bir oyun gorururuz.

Aklınızdaki tum soruları cevaplamaya calıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese sağlıklı gunler dilerim.