Başlığımda da bahsettiğim gibi yeni nesil oyunlar eskisi gibi kaliteli değil. Kaliteden kastım grafik vs. değil oyunlar konu bakımından cok kotu. Eskiden oynadığımız oyunlar daha bi' kaliteliydi sanki. Yeni nesil oyunlarda ben o tadı alamıyorum. Şoyle bir ornek vereyim: GTA: San Andreas oynarken asla sıkılmadığımı hatırlıyorum oysa GTA V'e gore cevre etkileşimi vb. konular cok az. Ancak oyun kendisine bağlıyordu yeni nesil oyunlarda bunu goremiyorum.

Ancak yeni nesil oyunları da kaldırıp atmamak lazım. Sonucta The Last Of Us, Dishonored gibi oyunlar da var. Ama eskiden cıkan 10 oyundan 6'sı başarılıysa şu an bu sayı 2,3 gibi bir rakam.

DLC SORUNU
Firmalar artık para kazanma derdinde. Tabii ki bu işler oyle kolay donmuyor. Buyuk bir butce lazım ancak daha fazla kazanmak icin oyunun yarısını cıkarıp gerisini parayla satmak fazlasıyla sinirimi bozuyor.

BEKLENTİLERİ YUKSELTME
Oyun firmalarının yaptığı en buyuk hata. Beklentimizi cok yuksek tutuyorlar ama oyun beklentinin aşağısında kalınca firmanın bir sonraki oyununa her zaman temkinli yaklaşıyoruz. Sanırım bu konuda verebileceğim en iyi ornek Ubisoft. Watch Dogs aslında cok kotu bir oyun değildi ama beklentileri cok yuksek tutunca hoş olmadı. Ve son zamanların en buyuk hayal kırıklığı ise No Man's Sky. Oyun cok buyuk bir beklentiyle cıktı ama foss...

FAZLASIYLA UZAYAN SERİLER
Artık firmalar bazı oyunları o kadar uzatıyor ki serinin icine ediyor. Assassin's Creed, Call Of Duty gibi efsanleri bu hallerde gormek beni uzuyor. Ama uzay savaşı nerden cıktı CoD ?

Gece gece neden bu konuyu bu kadar kafaya taktım bilmiyorum Hata yapmış olabilirim, yanlış şeyler yazmış olabilirim affola