Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan acıklamaya gore, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkiye Taşkomuru Kurumu Amasra Muessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle yarın Diyarbakır ’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın yarın Bartın ’a giderek kurtarma calışmalarını yerinde koordine edeceği oğrenildi. Maden kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından acıklamalarda bulunan Cumhurbakanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: "Bartın ’ımızın Amasra ilcesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah ’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Olay sonrası suratle başlayan arama kurtarma başta olmak uzere, patlama ile ilgili tum konularda butun kurumlarımız calışmalarını titizlikle surdurmektedir. Calışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla uc bakanımız, verdiğimiz talimat uzerine bolgeye intikal etmiştir. Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra ’ya gececek, tum calışmaları yerinde koordine edeceğim." "Bolgedeki tum sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz icin seferber edilmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bolgede bir acil mudahale unitesi kurmuştur. İhtiyac halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans ucaklarımız hazırdır. Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız gorevlendirilmiştir. Soruşturma tum boyutlarıyla devam etmektedir. Meydana gelen bu uzucu hadiseyle ilgili sadece resmî kurumlarımızın acıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon iceren art niyetli iceriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tum cabalarımız bu yondedir."