KKTC'den Bartın mesajı: Matem ve uzuntu havası oluştu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- KKTC'den Bartın mesajı: Matem ve uzuntu havası oluştu
-
15-10-2022, 14:24:53Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Tore, Bartın'da madendeki patlamaya ilişkin konuştu. Tore, Turkiye'de olduğu gibi KKTC'de de uzuntu havasının oluştuğunu soyledi. Tore ile beraberindekiler, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti, başkan Gazi Mehmet Yavuz'dan calışmalar hakkında bilgi aldı. Şehit ve gazileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tore, dun gece Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamayı hatırlatarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da gecmiş olsun dileğinde bulundu. Patlamada hayatını kaybedenlerin şehit olduğunu belirten Tore, şoyle konuştu: "Bartın'da meydana gelen olay, butun milletimizi derinden uzmuştur. Maden kazaları ve depremler milletimizin kaderi olmamalıdır. Hem depreme karşı hem de bu tur yeraltı maden arama kazılarında daha dikkatli olmamız gerekiyor. Onlar da şehittir, kaza şehididir, iş başında coluk cocuklarına emek parası goturmek isterken boyle bir kaza sonucu hayatlarını kaybetmişler. Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Turkiye Cumhuriyeti guclu bir ulkedir mutlaka ailelerine sahip cıkarak yardım edecektir. Milletimizin dayanışmasıyla bu tur acılarımızın sarılması daha suratli olacaktır. Turkiye'de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'nde de bugun buyuk bir matem ve uzuntu havası oluştu."
AA'nın haberine gore, Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'nin mucadelesini anlatan Tore, şunları kaydetti: "Anavatan Turkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dunya 5'ten buyuktur' sozleri dunyaya ışık yaymaktadır cunku goruyoruz ki emperyalist bazı ulkeler kendilerini Guvenlik Konseyi'ne koymuşlar ama bu Guvenlik Konseyi uyeleri zamanında gelip o Urfa, Antep ve Maraş'ı işgal etmişler. Bizler destan yazarak bu emperyalist guclere karşı mucadele etmişiz. Su uyur, duşman uyumaz. Bu nedenle bu sefer bizi icerden cokertmeye calışıyorlar. Kendilerini karşımıza direkt cıkamayınca bu defa icimizde birtakım teror orgutlerini besleyerek Turk milletini icerden bolmeye calışıyorlar. Turk milleti uyanık olacak. Milli birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır." Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Yavuz, Tore'ye hediye taktim etti. Etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Muduru Hasan Bilici, Turkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan ve şehit yakınları ve gaziler katıldı.