Milli Eğitim Bakanlığı'nca şubat ayında 400 oğretmen atamasının yapıldığı Yuksekova'da, yıllar sonra en ucra koylerde dahi kadrolu oğretmenler goreve başladı.
Yuksekova ilcesinin en ucra koyleri, yapılan son atamalarla oğretmene kavuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nca şubat ayında 400 oğretmen atamasının yapıldığı Yuksekova'da, yıllar sonra en ucra koylerde dahi kadrolu oğretmenler goreve başladı.
Yapılan oğretmen atamaları, veli ve oğrenciler icin sevinc kaynağı oldu. Oğretmenler goreve başlamanın, oğrencilerse ilk kez kadrolu oğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Milli Eğitim Mudurluğu'nun 21 derslikli yeni okul yaptırdığı Kısıklı koyu de şubat ayı atama doneminde, 9 kadrolu oğretmene kavuştu.
Oğretmenlerin goreve başlamasıyla okuldaki 552 oğrenci de duzenli eğitim alma şansını buldu.
"Eğitim melekleri, on yargıları unuttu"
Oğretmenlerden Hilal Kanıcık, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Konya'dan Yuksekova'ya şubat atamasıyla geldiğini soyledi.
İlceye bazı on yargılarla geldiğini belirten Kanıcık, "Yuksekova'ya gelirken, ister istemez bazı on yargıları, korkuları oluyor insanın ancak buraya geldikten, ortamı gordukten, halkı, oğretmenleri tanıdıktan sonra ilcenin korkulmayacak bir yer olduğunu gordum" dedi.
İlceye oğretmenlerin gonul rahatlığıyla gelebileceğini ifade eden Kanıcık, okulunun cok guzel olduğunu, rahat ve mutlu şekilde gorevini yerine getirdiğini ifade etti.
Kanıcık, "Buyuk bir okuldayım ve oğretmen arkadaşlarım cok iyi. İlceden memnunum. İyiyim ve iyi ki de atanmışım diyorum. Darısı inşallah atanamayan oğretmen arkadaşlarımın başına" diye konuştu.
Konya'dan Yuksekova'ya gelen Sınıf Oğretmeni Canan Kırgın ise ilceye atama haberini duyan yakınlarının ilkin olumsuz tepki verdiğini ancak şimdi o tepkilerin haksız olduğunu anladığını kaydetti.
Kırgın, ilcede yeni bir ev kurduklarını, insanların cok iyi ve gercekten cok insancıl olduğunu vurgulayarak, "Oğretmenler buraya atanmak icin 26. tercihi beklemesinler. Benim 3. tercihim burasıydı. İlcede o kadar cok guzel okular var ki. Okulumu cok seviyorum ve ekip ruhuyla calışıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Fen Teknoloji Oğretmeni Zeynep Yazgac ise Kısıklı koyune atandığı icin mutlu olduğunu ve on yargıları unuttuğunu dile getirdi.
İnsanların cok yardımsever olduğunu ve kendilerine her konuda destek olduğunu belirten Yazgac, "Gonul rahatlığıyla soyleyebilirim ki ben burada bambaşka bir tabloyla karşıladım. Oğretmenler buraya gelmeyerek yanlış yapıyor. Gelsinler, gorsunler. Burada cok mutluyum" şeklinde konuştu.
Kaynak: Gunluk Gazeteler