Evet, merhaba değerli hocalarım, ben Berkay 9. sınıf oğrencisiyim.

Edebiyat dersini cok sevdiğimi ve derste cok ilgili olduğumu soyleyemem ama ozellikle kurgusal değeri olan şeyleri cok severim, hatta tutkulutumdur da diyebiliriz. (Film, oyun, kitap, dizi vs )

Neyse, edebiyat oğretmenimiz performans odevi olarak herkezin kitap yazmasını istedi.Gecen ay kitabı yazıp verdim.Kitabımın klişe bir konusu vardı, dunyanın kirlilik ve savaşlar sonrası neredeyse yaşanamayacak bir hale gelmesi, gorece olarak daha duzgun bir yere kalan insanların ulke kurması ve dunyayı temizleme cabalarını anlatıyordu.(İsteyen varsa bana ulaşsın skype vs yoluyla atayım)
skype hesabım: bekolika38

Acıkası bir şaheser cıkardığımı duşunmesemde 70-80 lik bir odev olmuştur diye duşunuyordum. 3 gunde yaptığım 16 sayfalık bişeydi zaten

Herneyse bu gun birkac kişinin odevlerini okumuş, aralarında ben de vardım.

Cağırdı beni,

-Gel buraya Berkay
-Evet hocam..
-Oğlum bana kitabının ilk cumlesini soylermisin?
-Ha?..ee hocam 1 ay once gordum en son, hatırlamıyorum.
-Bir yazar her zaman kitabının ilk cumlesini hatırlar, anlyormusun beni?
-Ha, e-evet
-Al, 50..

50 almam sorun değildi hatta sırama donerken (beceremiyormuşum demekki) falan diye duşunup arkadaşlara, az sonra sıra sizde gibisinden gulumsuyordum.

Yerime oturduğum an hoca 'Kendin ol' dedi

O anda caktım olayı, hoca kitabı benim yazmadığımı kısım kısm biryerlerden caldığımı duşunuyordu.

-Hocam, kitabı tamamen ben yazdım.
-Gel buraya...

Kitabı verdim, kitaptan birkac ornek verdi ve bunları nasıl yazdığımı yazarlık konusunda okulda en iyi olduğunu duşunduğu kişiden bile daha iyi olduğumu soyledi.Hatta bazı kısımları kendisinin bile akıl edemeyeceğini yani benim bunu yazamayacağımı kibar bir şekilde soyledi.

Oğretmenle biraz konuştuktan sonra beni bir ara yanına cağırıp kompozisyon yazdıracağını soyledi.Bende kabul ettim.

Şimdi cidden cok sinirliyim cunku kitabım gercekten cokta iyi olmamasına rağmen oğretmen sırf benden beklemediği icin bana bildiğiniz hırsız dedi.Not falan onemli değil sırf hocaya yaptığınmı odetmek icin teklifini kabul ettim.

O kadar emindi ki benim yazmadığımdan, ama en basit bir nedeni bile yoktu calıntı olduğuna dair.

Evet şimdi ne yapmalıyım sizce?