Erzurum ’un Yakutiye ilcesinde bulunan apartmanın giriş katında, evli ve 2 cocuk babası olan avukat Ekrem İcoğlu'na (47) ait hukuk burosunda 11 Ekim gecesinde sıra dışı bir hırsızlık meydana geldi. Sabah erken saatte ofise gelen İcoğlu, pencerenin acık odanın ise dağını olduğunu gorunce durumu polis ekiplerine bildirdi. İcoğlu ’nun odasındaki bilgisayarın ve televizyonun calındığı belirlendi. DHA ’nın haberine gore; 48 saatlik guvenlik kamerası goruntulerini izleyen polis, şuphelilerin kimliklerine ulaşıp bulundukları yere baskın yaptı. Caldıkları malzemelerle yakalanan Ersin C. (36), Tugay E. (27), Ahmet C. (29) ve Ali G. (22), emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye cıkarıldı. Ersin C. ve Ali G. tutuklandı. Ahmet C. ve Tugay E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hırsızlık olayına karışan Emircan T.'nin (22) ise başka suctan daha once tutuklanıp cezaevine girdiği oğrenildi. Bilgisayarı bulunduğu icin mutlu olduğunu dile getiren ve hırsızlık masası ekiplerine teşekkur eden avukat Ekrem İcoğlu, 11 Ekim sabahı kızını okula bıraktıktan sonra iş yerine geldiğini belirterek olayı şoyle anlattı: "Saat 08.50 civarında ofisin kapısını actığımda hemen bir farklılık olduğunu gordum cunku karşı odada poşetler yerlere savrulmuştu. Hırsız girdiğini hemen anladım. Yaklaşık 1 ay once bu semtte başka 1 ofise girmişlerdi. Telaşla cama doğru baktığımda camın acık olduğunu gordum. Oda boştu, şu anda tek calıştığım icin orada eşya yoktu. Karşı tarafta bulunan kendi kullandığım odama gectiğimde ilk dikkatimi ceken bilgisayarın masanın uzerinde olmadığıydı. Soluma donup baktım, duvara monteli televizyon vardı onu da goturmuşler. Yazıcıyı ise goturmemişler, herhalde insaflı davranmışlar. Hemen 112'yi aradım ve polisler gelip inceleme yaptılar. Sağ olsunlar zanlıları kısa surede yakaladılar ve adalete teslim ettiler. Bilgisayarımın icinde kızlarımın 15 yıllık fotoğraf albumu ve yuzlerce dilekce gibi ozel evrak vardı. Hırsızların kim olduğunu bilmiyordum. Sonradan isimleri oğrenince bunlardan biri olan Tugay E., yine hırsızlık sucundan gozaltına alınmış ve ben de onu CMK avukatı olarak savunmuştum. O kişinin 1,5 yıl sonra beni soyacağı aklımın ucundan gecmezdi. Bu da sanırım mesleğimizin ironi tarafı olsa gerek. Polis arkadaşlara cok teşekkur ediyorum. Acıkcası ben umidimi kesmiştim. Asayiş Şube Mudurluğu'nun polisleri gercekten cok titiz bir calışma yaptılar sanırım epeyce bir MOBESE kamerası incelenmiş. Hırsızlar yakalanınca eşyalarımı da teslim aldım. Ozellikle benim icin bilgisayar cok onemli, malum serbest avukatlık yaptığımız icin icerisinde yuzlerce belge var. Ondan da onemlisi, 2 kızımın 15 yıllık birikmiş fotoğrafları var. Belgelerimi diğer hırsızlık olayından sonra yedeklemiştim ama resimleri yedeklemeye fırsat bulamamıştım. Ondan dolayı eşimle 3 gundur adeta yastayız. Eşim bana biraz da kustu, 'Niye onları da yedeklemedin' diye. Polis arkadaş akşam arayınca eşimle ikimiz de adeta bayram ettik.”