Merhaba. Dun sitedeki "Ubisoft, Watch Dogs'u bir sureliğine ucretsiz veriyor" haberini gordukten sonra oyunu orijinal olarak indirdim. Actım ve yaklaşık 10 dakika oynadım da. Ancak bugun oyunu acmak istediğimde "Watch Dogs calışmayı durdurdu" şeklinde hata alıyorum. İnternetten (oyunlarla ilgili bir Turk sitesi) oyunun son surum "patch" denilen dosyasını indirip kurdum. Yanında crack vermişlerdi, onu da yaptım. Ancak mevzu değişmedi. Ekran kartımın surucusu guncel. Belki duzelir diye oyunu kaldırıp tekrar Ubisoft uzerinden indirdim ama sonuc yine aynı. Birkac yerde (hatta bir tanesi sanırım buradaydı) gorduğum yontemlerden biri olan aygıt yoneticisinden iki ekran kartından birini devre dışı bırakma yonetimini de denedim ama olmadı.

Bilgisayarımın ozellikleri şu şekilde:

Samsun RF511 8 GB DDR3 1333 MHz Intel i7 2670QM (2.2 GHz) NVidia GT540M Windows 10 (64 bit)
Bilgisayarımı epeydir guncellemiyordum, maalesef gecenlerde gelen guncellemeleri yukleyeyim dedim ve uzun bir yukleme (bilgisayar formatlama kadar surdu) sonrasında bilgisayarımda bazı şeyler duzgun calışmamaya başladı. Sniper Elite 2 ve Sniper Elite 4 oyunlarını guncelleme oncesinde oynayabiliyorken guncellemeden sonra oyunu acmaya calıştığımda herhangi bir hata bile vermeden oyunlar acılmaz oldu. Kaldırıp tekrar yukledim, yine değişmedi. Bir başka sorun ise guncelleme oncesi GeForce Experience acılırken, yine guncelleme sonrasında GeForce Experience penceresi acılıyor ama simsiyah şekilde kalıyor, hicbir şey gorunmuyor, kullanılamıyor.

Bilgisayarım Adobe Premiere'de exportlama yaparken, bazı oyunları oynamaya calışırken sanki elektrik kesilmiş gibi bir anda kapanıyor. Sniper Elite 4'u ilk kurduğumda menuye bile ulaşamadan kapanıyordu. Birkac kez boyle olduktan sonra tekrar denediğimde ise rahatca oynayabildim. Yine aynı şekilde COD ve COD2 oyunlarını sorunsuz şekilde oynadım. Yani kısacası bazen kapanıyor, bazen ise sorunsuz calışıyor. Adobe Premiere'i calıştırırken işlemci sıcaklığını olctum, 50-60 civarında seyrediyordu ki sağlam bir soğutucu ve fan kullanıyorum zaten.

"Acaba ekran kartımda mı bir sorun var" duşuncesiyle yazdım.

Bu konuyla ilgili bir başlık daha once acılmış ama konu kapatılmış. O yuzden tekrar acmak zorunda kaldım.

"Bilgisayarı formatla" ya da "bilgisayarı değiştir" haricinde cozum onerebilecek kimse varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkurler.