37 bin oğretmen kadrosuna başvurular bugun başlıyor. Peki oğretmen adayları yeni sistem ile nasıl başvuru yapacak?
Oğretmen atama kılavuzuna gore, acılan kontenjanlara başvurular iki aşamada yapılacaktır. Oncelikle acılan okul listesinin incelenmesi, tercih edilecek 40 okulun belirlenmesi gerekmektedir.
- Daha sonra https://mebbis.meb.gov.tr adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu acılacak. Burada, atama bicimi, alanı, mezun oldukları yuksekoğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilce ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir.
- Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik cıktısı aynı gun veya ertsei gun, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilce milli eğitim mudurluklerine onaylatacaktır.
- İl/ilce milli eğitim mudurlulerine gidilirken elektronik başvuru cıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır. İstenen belgeler icin tıklayınız.
Dikkat edilmesi gerekli hususlar:
- 40 tercihi dışında, boşluk olması halinde boş kalan kadrolara atanmak isteyenler "Tercihlerim dışındaki eğitim kuramlarına atanmak istiyorum." seceneklerinden birini secmelidir.
- Tercihleri il/ilceye onaylattıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle, il/ilce onaylayana kadar mebsiseki tercihler değiştirilebilecektir. Ancak il/ilce onaylamış olsa dahi, tercihler dışındaki dğer belgelerdeki duzeltmeler yapılabilecektir.
- Elekronik ortamdan yapılan başvuruların, başvurunun yapıldığı gun ya da başvurunun son gunune rastlayan gun haric bir sonraki gun mesai saatleri icinde başvuru burolarına onaylatılması zorunludur.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) oğretmen atamaları başvurularında, işlemleri kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata gecirdi.
Oğretmen adayları, uygulamayla il bazında ulke genelindeki oğretmen ihtiyacından, atama icin başvuru yapan kişi sayısına, tercih etmek istediği okuldaki oğretmen kadrosundan, branşındaki oğretmen bilgilerine, okulun tarihcesinden ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına kadar bircok bilgiye ulaşabilecek.
MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakcı, oğretmen atamaları başvurularının bugunden itibaren elektronik ortamda alınmaya başlandığını belirtti.
Oğretmen atamalarında işlemleri kolaylaştırmak icin İnsan Kaynakları Genel Mudurluğu ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ortak calışma yuruttuklerini belirten Tırnakcı, yeni ekranların, onceki oğretmen atamalarında yaşanan sıkıntılara dair veriler alınarak hazırlandığını dile getirdi.
Tırnakcı, yeni atanan bazı oğretmenlerden, gittikleri şehre, ilceye, okula dair yeterli bilgi sahibi olmadan tercih yaptıklarına ilişkin şikayetler geldiğini soyledi. Yeni ekranları, bu şikayetlerin giderilerek oğretmen adaylarının tutarlı tercih yapabilmeleri icin hazırladıklarını ifade eden Tırnakcı şunları soyledi:
"Amacımız, oğretmen adaylarımızın kolay, guvenli, zihinlerinde herhangi bir soruya mahal kalmayacak şekilde tercih yapabilmelerini sağlamak. Ekranlardan oğretmen adaylarımız, Turkiye genelindeki ihtiyacı, branşlarındaki ihtiyacı, anlık yapılan muracaatların sayısını gorebilecekler. Tercih ettikleri okullarla ilgili sosyal yaşam alanlarını ulaşım imkanlarını ve bu gibi zihinlerinde oluşabilecek tum soruların cevaplarını da kolayca bulabilecekler" diye konuştu.
E-devlet şifresiyle sisteme girilebilecek
Oğretmen adaylarının Bakanlığın internet sayfası uzerinden sisteme ulaşabileceğini belirten Tırnakcı, burada ilk atama, yeniden atama, milli sporcu ve kurumlar arası yeniden atama başvurusu olmak uzere 4 ekranın bulunduğunu soyledi.
Sisteme kimlik bilgileriyle veya e-devlet şifreleriyle giriş yapılabileceğini aktaran Tırnakcı, e-devlet şifresiyle sisteme girişte prosedurlerin daha kısa olacağına dikkati cekti.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmen Atama başvuruları başladı !