BURUN REKONSTRUKSİYONU
Herhangi bir nedenle burunda meydana gelen eksikler hasarların giderilip yeniden burun oluşturmak demektir.
*EN SIK neden ? AMELİYATLAR'DIR.
BURUN İCİNDE EĞRİLİK olarak bilinen SEPTUM DEVİASYONU sonucu BURUN icinde bulunan SEPTUM'un cıkarılması ile oluşan burun ucunda duşme-DESTEK KAYBI ya da burun sırtının aşırı kucultulmesi ile oluşan burun totalde kucultme ile fonksiyonel ozelliğini kaybetmiş hatta yaşam konforunu bozmuş, kalp ve akciğer problemi olan hastalara uygulamaktayız.
Diğer nedenler?
* Burun travma denilen nedenlerle ki carpma, trafik kazaları, sıkışma gibi, insan ve ya hayvan ısırığı gibi kazalara bağlı oluşan travmalarla bir kısmı yada tamamı kaybedilebilir.
* Daha da sık gorulen deri kanseri BCC nedeniyle buyuk kısmı kaybedilebilir.
* Doğuştan ise yuz yarıkları denilen doğumsal anomaliler ile gelişimsel bozukluğu olabilir.
Sebep ne olursa olsun eksik olan kısım SEPTUM ve NAZAL kemik bir evin taban ve kolonları gibidir; evin taban ve kolonları ne kadar sağlamsa ve konturları duzgun-uyum icindeyse goruntu ve sağlamlık mukemmel olur.
TEDAVİ? patolojik olan yani eksik kısımların ortaya konması ve tamiri icin tanı cok onemlidir. Tanı sonrası tedavi belirlenir, kişiye ve eksikliğe gore değişir.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]