Burun estetiği operasyonu her yaştaki erkek ve kadına uygulanabilir.Fakat, gelişim evresi tamamlanana kadar, bir başka deyişle 16- 17 yaşına kadar burun estetiği ameliyatı yaptırılması tavsiye edilmez. Eğer siz de bununuzun orantısız olduğunu duşunuyorsanız, burun kemiğiniz koprulu ise, onden bakıldığında burnunuz cok buyuk gozukuyorsa, burnunuzda eğrilik varsa, ya da burun delikleriniz cok buyuk ve geniş ise siz de bu operasyon icin uygun bir adaysınız demektir.
Burun estetiği olmadan once, ilk adım plastik cerrahına başvurmaktır. Bu konuşma esnasında, doktorunuz sizin duygusal ve fiziksel sağlığınızı kontrol edecek ve operasyon hakkında size bilgi verecektir. Ayrıca, gorduğunuz tedavilerden ve aldığınız ilaclardan, nefes almanızı zorlaştıran herhangi bir alerjiniz olup olmadığından, burun spreyini hangi aralıklarla kullandığınız gibi konularda doktorunuza bilgi vermelisiniz.
Fiziksel değerlendirme esnasında doktorunuz, burun kemiklerinizi, burnunuzun şeklini ve buyukluğunu inceler. Ayrıca doktorunuz, beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamak icin diğer burun estetiği ile birlikte başka tedavilerde onerebilir.
Burun estetiği
Birinci adım: Anestezi
Burun estetiği operasyonu esnasında, kendinizi daha rahat hissetmeniz acısından birkac ilac verilir. Operasyonda ya genel anestezi uygulanır ya da ağrı kesiciler verilir. Doktorunuz sizin icin en uygun seceneği sunacaktır.
İkinci adım: Kesme işlemi
Burun estetiği , kapalı ve acık olmak uzere iki şekilde yapılır. Kapalı burun ameliyatında, kesme burnun ic kısmından yapılırken, acık burun ameliyatında, operasyon burun kanadı kıvrımlarından yapılır.
Ucuncu adım: Burnun yeniden şekillendirilmesi
Dorduncu adım: Eğriliğin duzeltilmesi
Eğer burun icindeki kıkırdağında ya da kemiğinde bir eğrilik varsa duzeltilir.
Beşinci adım: Cerrahi operasyon yapılan yerin kapatılması
Burun kemiğine istenilen şekil verildikten sonra, deri tekrardan kapatılarak kesilen yerler dikilir. Ayrıca burnun boyutunu değiştirmek icin burun deliklerinin etrafından kesim yapılabilir.
Altıncı adım: sonuc
Bir haftalık iyileşme surecinde burnunuza alcı takılır. Operasyondan sonra oluşan şişlikler bir ay icerisinde inerken, burnunuzun son halini alması bir yılınızı alır. Sizde bu zaman icerisinde, burnunuzda oluşan değişiklikleri fark edeceksiniz.
Burun estetiği ameliyatı gunu nelere dikkat etmeliyim?
Burun estetiği ozel kliniklerde ya da hastanelerde yapılabilir, bir hastanede ya da ozel bir klinikte ameliyat olursanız, bir gece kalmanız yeterlidir. Operasyon esnasında kendinizi daha rahat hissetmeniz acısından size ilac verilecektir. Burun ameliyatı olan hastalara ya lokal anestezi ya da genel anestezi uygulanır. Genelde, genel anestezi tercih sebebidir.
Burun estetiği sonrası kendimi nasıl hissedeceğim?
Burun estetiği tamamlandıktan sonra, hasta geceyi gecireceği dinlenme odasına alınır.. Operasyondan sonra oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilacla kontrol altına alınır. Herkesin iyileşme sureci farklı olsa bile, genel iyileşme sureci aşağıdaki gibidir.
Burun estetiğinde ilk gun;
İyileşme surecinin ilk gunu, şişmeyi en aza indirmek icin butun gun dinlenmelisiniz. Cok az aktivitelerde bulunmalısınız. İlk gun kanama gorulebilir.
Burun estetiğinde ilk 10 gun:
Şişlik en yuksek seviyeye ulaşır ve daha sonra yavaş yavaş inmeye başlar.
Morarmalar yavaş yavaş kaybolur.
Yuzunuzdeki morlukları kapamak icin artık rahatlıkla makyaj yapabilirsiniz.
Dikişler alınır.
Bir haftanın sonunda, artık alcı cıkartılabilir.
Bir haftanın sonunda artık okulunuza ya da işinize geri donebilirsiniz.
Birkac hafta sonra
Artık gunluk yaşamınıza tamamen donebilirsiniz.
Yuzunuzdeki şişliğin coğu inmiş olacaktır.
Burun estetiği sonucları uzun surelidir.
Burun estetiğinden sonra tum şişliğin inmesi ve burnun tam şeklini alması birkac ayınızı hatta yaklaşık bir yılınızı alır. Burun estetiğinin sonucları kalıcıdır, fakat kıkırdak zaman icerisinde değişmeye devam edebilir.
UCRETSİZ BURUN ANALİZİ
Burun Estetiği konusunca ucretsiz burun analizi yaptırmak istiyorsanız lutfen 0532 650 55 02 nolu telofandan yada Randevu Formumuzu doldurarak randevu alınız...
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Burun estetiğine uygun adaylar kimlerdir?
Sağlık0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Burun estetiğine uygun adaylar kimlerdir?