Bana başvuran hastalarımın buyuk coğunluğunda hem estetik kaygılar hem de nefes alma problemleri oluyor. Bunda kulak burun boğaz uzmanı olmamın da etkisi var sanırım. Bir oran vermek gerekirse
-%50 sinde estetik sorun ve fonksiyonel sorun bir arada
-%25 inde sırf estetik sorun
-%25 inde sırf fonksiyonel sorun oluyor
Burun estetiğinde son zamanlarda her kesimden ve her yaşta insanlardan talep geliyor. Burun estetiğinin bu kadar yaygınlaşmasında sonucların başarılı olması etkili bence...
İnsanlar artık doğal burundan yanalar. Yuzleri ile uyumlu burun istiyorlar. Eskiden elinde unlu resimleri ile gelip bana bu burnu yap doktor bey diyen hastalarım olurdu. Son bir kac yıldır hic bir hastamdan boyle bir talep gelmedi. Cunku şu tartışmasız bir gercek ki burun kişiye ozel. Başkasına yakışan bir burun diğerine yakışmayabiliyor.
Estetik olarak burun şeklinin kişinin yuz ozelliklerine gore planlanması şart
Naturel olmalı, yuzunuzun diğer yapıları ile uyumlu olmalı.
Sizi hic tanımayan birisi burnunuzun estetikli olduğunu anlamamalı.
Ameliyat olduğunuzu bilen yakın cevreniz ise pozitif değişimi fark etmeli.
Nefes alamama şikÂyetleri varsa o da aynı anda cozulmuş olmalıdır
Uzun donemde burunda cokmeler, eğrilikler olmamalıdır.
Başarılı bir ameliyat sonrası şişlikler dağıldıktan sonra burun yuze iyice oturur. Kişi sonuc doğal olduğu icin asla yeni halini yadırgamaz kolaylıkla adapte olur. Hatta coğu kişiler eski burnunu bile unutur. İyi yapılmış bir burun kişinin once bakışlarının ortaya cıkmasına yol acar. İfade berraklaşır daha sonra yuzun diğer guzellikleri ortaya cıkar.
Bozuk bir burun insana sert sinirli bir ifade verirken iyi yapılmış bir burun sonrası daha sevecen bir ifade ortaya cıkar, başarılı bir ameliyat sonrası kişinin ruhsal yapısında bile olumlu değişmeler olur. Kendini ifade edebilme ve ozguveni artar, hayata daha pozitif bakar.
Bana gore başarıyı artıran en onemli faktor hekimin hastanın burnunu iyi analiz etmesidir.
Her burunda burnu taşıyan bağlar ve burun ucuna şekil veren kıkırdaklar vardır. Ameliyat esnasında burnu şekillendirmek adına bu bağların ve kıkırdaklar uzerinde calışma yaparız. Gereğinden fazla bağ ve kıkırdak kesilirse veya bu bağlar daha sonra tamir edilmezse burun duşer, coker veya sıkılmış gibi durur. Bu sorunlardan korunmak adına ben burun ucu kıkırdak yapılardan minimum miktarda kıkırdak cıkarıyorum.Burnu taşıyan bağları tamir edip guclendiriyorum.Daha da onemlisi burun ucunu taşıyan kıkırdak ve bağları burun icinden aldığım kıkırdaklar ile takviye ediyorum.
Burun estetik ameliyatı acık ve kapalı teknik olarak iki şekilde yapılabilir. Kapalı teknikte butun kesiler burun icerisinde yapılır. Cerrah gormeden, iceriden calışarak ameliyatı tamamlar. Acık teknikte ise burun ucunda 3-4mm lik bir kesi yapılarak burun ucu acılır. Bu şekilde butun burun yapılarına ulaşmak mumkun olur ve ameliyat hic bir şey şansa bırakılmadan gorulerek yapılır. Ben ameliyatlarımı acık teknikle yapıyorum. Cunku acık teknik ile buruna tam hakim olmak mumkundur.
Acık Teknikte Kullandığımız Kesi
Hastalarıma hep şu orneği veriyorum; Arabanız bozuldu. Tamirciye gittiniz. Motora bakıp sorunu cozmesi gerekiyor. Kaputu acmadan mı motoru tamir etmek doğru olur acarak mı? Tabiî ki acıp, sorunu direkt gorup sonra tamir etmek daha doğrudur.

[h=2]Ankara Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]