Dun saat 18:15'te Bartın'ın Amasra ilcesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada, madende calışan 110 işciden 28'i hayatını kaybetti. Patlamanın ardından bazı medya kurumlarında 2019 yılında yayınlanan Sayıştay raporu'nun yer aldığı haberlere yonelik Turkiye Taşkomuru Kurumu'ndan acıklama yapıldı. Acıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Eksi kotlarda yuksek metan gazı' ve '2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporu' icerikli haberlerdeki yanlış ifadeler nedeniyle acıklamaya ihtiyac duyulmuştur. 2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporuna atıfta bulunularak yapılan haberlerde, calışan damarların tamamında gaz iceriğinin yuksek olduğu ifade edilmektedir. Soz konusu haberlerde komurun icerisinde yer alan metan gazı 'Calışılan ortamdaki havada yuksek metan gazı tespit edildi' şeklinde lanse edilmektedir. Soz konusu bu ifade tamamen yanlıştır. Ocak icerisindeki havalandırma ile komurun bunyesindeki metan gazı birbirinden farklı konulardır. Dolayısıyla bu durum iş sağlığını ve guvenliğini etkileyen bir durum değildi. Ote yandan Kurumumuzdaki tum muesseselerimizde maden iş sağlığı ve guvenliği kurallarına sıkı sıkıya riayet edilerek uretim yapılmaktadır." 
Yapılan acıklamanın devamında, soz konusu haberlerin gerceği yansıtmadığı gibi dezenformasyon icermekte olduğu bildirilerek,
"Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanlığına atanan sayın İbrahim Ozkarcı atanmasını muteakip kurumumuzu ziyaret etmiştir. Ziyaret esnasında Ozkarcı, yeraltı ocağımızı da ziyaret etmiştir. Soz konusu ziyaret denetim amaclı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Soz konusu haberler gerceği yansıtmadığı gibi dezenformasyon icermektedir. TTK Amasra Muessesesinde uretim esnasında Kurum Degaj Yonergesi hukumleri titizlikle uygulanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.