DHA ’nın haberine gore; patlamada maden ocağında bulunan işcilerin birlikte calıştığı arkadaşları olduğunu soyleyen ve oldukca uzgun olduğunu soyleyen Deniz, "Madencinin kaderi mi desek, alın yazısı. Her şeyde bir alın yazısı vardır. Aynı ekipte beraber calıştığımız arkadaşlar var. Benim o an işim bitti, dışarı cıktım. Ocaktaki arkadaşlar patlama olduğunu soylediler. Ben patlama anında dışarıdaydım. Sağ kurtulan arkadaşlar bizlere bilgi verdi, biz de gereken yerleri bilgilendirdik.” diye konuştu. Bartın'da patlamadan kurtulan madenci: Madencinin alın yazısı Patlamayı haber alarak maden ocağına akın eden aileler arasında bulunan Sevil Darcı, madenci komşusunun cocuğu icin geldiğini ve umutlu bir haber beklediklerini kaydetti. Komşusunu bu endişeli gununde yalnız bırakamadığını ifade eden Darcı, "Hepsinin sağ cıkmasını bekliyoruz. Ne olur ne gider onu Allah bilir. Komşularımız, komşu cocuklarımız var. Acı hissediyoruz. İnşallah, Allah ’ımız hepsini annelerine, babalarına, eşlerine bağışlasın.” dedi. Madendeki patlama haberini komşusunda misafirlikteyken alan Gonul Alemdar, koşarak ocak başına geldiğini ve sağ salim cıkmaları icin dua ettiklerini belirterek, "Ben de komşumuzu cok sevdiğim ve değer verdiğim icin geldim. Onlara misafirliğe gitmiştim orada duydum, oyle geldim buraya koşarak. Cok değer verdiğim insanlar. Allah ’ım inşallah cıkarır, yavrularına bağışlar. Allah şifalarını verir dua ediyoruz. Yapacak, elimizden gelen bir şey yok. Sağ salim cıkarlar inşallah.” diye konuştu.