merhaba bu konuyu daha once acmıştım ama onaylanmamıştı.okuyan adminleri yanlış yonlerdirmemek icin adminler okusun diye bir daha acıyorum.ama konuyu acarsanızda iyi olur. şimdi arkadaşlar mesela biri dese ya seni 1 gun yakacam ya kendimi 1 milyar yıl yakacam.bu durumda seni 1 gun yakacam ya kendimi 1 milyar yıl yakacam diyen adamı oldurmek lazımdır.ama olduremezsek şimdi bu durumda 1. secenek kendine ne yaparsan mı gerekir?yoksa 2. secenek bize yapılacak eziyet onun kendine yapacağı eziyetten daha az oldu mu bana yap demek gerekir?yoksa 3. secenek bize yapacağı eziyet ile kendine yapacağı eziyet arasında az fark olursa ve onun cekeceği acı daha fazlaysa kendine yap bize yapacağı eziyet ve kendine yapacağı eziyette cok fark olursa ve kendine yapacağı eziyet daha fazlaysa bana yap demek mi gerekir?4.secenek bize yapılacak eziyet onun kendine yapacağı eziyetten daha az oldu mu ve biz sakat kalmayacaksak veya olmeyeceksek bana yap demek gerekir?5. secenek secenek bize yapacağı eziyet ile kendine yapacağı eziyet arasında az fark olursa ve onun cekeceği acı daha fazlaysa kendine yap bize yapacağı eziyet ve kendine yapacağı eziyette cok fark olursa ve kendine yapacağı eziyet daha fazlaysa ve sakat kalmayacaksak veya olmeyeceksek bana yap demek mi gerekir? bana 5. secenek doğru gibi geldi.sizin goruşunuz ne?