oncelikle hitabet sanatım pek iyi değildir yani anlatmak istediğimi tam olarak anlatamıyorum ama temeldeki fikirlerim yerindedir yani mantığıma guveniyorum.dunyadaki en onemli problemlerin en başında din farklılığı gelir.olumden sonrası insan icin en onemli meseledir.sonucta olumlu dunya bu dunyadaki en onemli şey insanın inancıdır.insan mantığına gore dunyada tek bir din hakim olmalı ben hala arayış icerisindeyim ama bu durum boyle.ikinci en onemli sorun ise coğu insanın sadece kendisini duşunmesidir.benim komur ocağında calışan işcimin aylık geliri 750 tl iken gidip bir dizide gorev alan birinin bolum başına milyarları goturmesi şaşılacak bir durumdur.sanat ve sporda bukadar yuksek para donduğu icin bu durumun duşmanıyım.sanat ve spor boş zevklerdir.insanlığa hicbir yararı yoktur.sanat ve sporda bukadar yuksek paranın donmesinin tek sebebi biraz zengin tabakadan cok zengin tabakaya kadar olanların bunları izliyor olmasıdır.artık uyanalım ey halk! bu dunyada bir tarafta bir futbolcuya milyon dolarlar harcanırken bir tarafta gecimini copten kazanan insanlar var dunya boyle olmamalı birlik olalım ve bu boş zevkleri izlemeyelim.bir diğer sorun ise ulke sınırlarının oluşudur yani milliyetcilik.ulke sınırlarının oluşuda kavganın sebebidir her ulke kendini geliştirmeye calışıyor halbuki dunya tek bir yonetimden yonetilse yani ulken icin değilde dunya icin calışıyor olsan herşey cok daha guzel olacak.bir diğer sorun dil farklılığıdır.dil farklılığıda kavganın sebebidir. halbuki dunyada tek bir dil olsa herşey cok daha guzel olacak.