Helalinden kazanmak ve yemek şartıyle bal ve yağmur suyu , her derde devadır. buyrulmuştur.(Hadisi şerif)
Bir kimse ne kadar bakla yerse, Cenab-ı Hak o kimseden o kadar illeti cıkarır, buyrulmuştur.(Hadisi Şerif)
Corek otu olumden başka her derde devadır, buyrulmuştur.(Hadisi Şerif)
Tamamiyle faydalı olacağı niyetiyle patlıcan yemelidir. Fahr-i-alem sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz, patlıcan yediklerinde :
Patlıcanı, kim maraz ve illet niyetiyle yerse ona maraz ve illet olur. Kim şifa niyyetiyle yerse ona da şifa ve deva olur, buyurmuşlardır.
Efendimiz şoyle buyurmuş:
Mirac gecesi, cennet-ul-me'vaya girdim. Sidre't-ul-munteha'yı gordum. Altta, dalları uzerinde sallanan patlıcanlar vardı. Cebrail'e : (Bunlar patlıcan mıdır? ) diye sordum. ( Evet ya Resulallah! En once Cenabı Hakkın varlığına ve birliğine ve senin nubuvvetine şehadet eden ağactır. ) dedi, buyurdular.
(Hadisi-Şerifte ):Kabak, dimağı kuvvetlendirir ve aklı ziyade kılar, buyurulmuştur.
Kabak yemeği yediği zaman, sunnet-i-şerife olduğuna itikat etmelidir.
Yine (Hadisi Şerifte):
Mercimek yiyiniz. Onda bereket vardır. Kallbe incelik verir, goz yaşını akıtır. Cenabı- Hak, onunla yetmiş peygambere bereket halk etti, buyurulmuştur.
Bulamac, her derde devadır, buyurulmuştur.
Kuru uzum yiyiniz. Hastalıklara iyi gelir, sinirleri kuvvetlendirir, balgamı sokturur, vucuda ferahlık ve ağıza tat verir, uzuntuyu giderir ve insanın rengini duzeltir, buyrulmuştur.
Peygamber Efendimizden gıda tavsiyeleri
Peygamberler, Evliyalar ve Sahabeler0 Mesaj
●68 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Peygamberler, Evliyalar ve Sahabeler
- Peygamber Efendimizden gıda tavsiyeleri