Paylaşım İcin Sağol

Merhabalar ;
Forumda aranıza katılalı cok fazla olmadı belki.... ama bu kısa donemde dikkatimi cok ceken bir konu var.
Yukarıdaki sihirli kelimenin forumda kullanılmasının asıl amacını bir turlu anlayabilmiş değilim ???
Ben bu kelimeye aşağıda iki şık halinde sunduğum anlamları yuklemeye calıştım.
Ama bu forumda soz konusu kelime kullanılırken, aşağıdaki seceneklerden hangisinin tercih edilerek kullanıldığını bulamadım.
Kıymetli yorumlarınız sayesinde belki bu cevabı bulabilirim..
Yardımlarınız ve yorumlarınız icin şimdiden teşekkurler.sevgi ve saygıyla kalın.

Paylaşım İcin Sağol Kelimesine yukledigim anlamlar aşağıdadır :

1- Forum'larda acılmış bulunan konuların altına ''Paylaşım icin sağol'' yazarak,Reput puanını ve Reput gucunu arttırmak.

2- Bencillik etmeyerek, bildiklerini,urettiklerini veya arşivinde bulunan program,dokuman gibi dosyaları forumdakilerle paylaşarak ''Bilgi ,Belge ve haber coğalımına'' katkıda bulunan uyelerin paylaşma arzularını kamcılamak,onları daha cok paylaşmaya teşvik etmek.

Eğer; birinci şık doğruya vayy halimize...
Demekki hala almasını bilip, vermesini unutan toplum olmaktan kurtulamamışız.
Demekki biz hala başkalarının emegini somurerek gecinmeyi bir hayat felsefesi saymaktan kurtulamamışız.

**
Eğer ikinci şık doğru ise ; peki neden sadece Paylaşım İcin Sağol gibi kısa bir cumle kullanarak, mesaj sayımızı ve onunla birlikte reput gucumuzu arttırmaya calışıyoruz ?
Neden o sihirli kısa kelimenin yanına konu hakkındaki goruş ve duşuncelerimizi veya eleştirilerimizi ekleyerek yorumlarımızı renklendirmiyoruz.?

İşte ben bunu anlayamadım... anlayan beri gelsin benim gibi bir forum cahilini ikna etsin lutfen...

Arkadaşlar lutfen kimse bu yazılanlara kızmasın.
Cunku kızmaya darılmaya hic hakkımız yok.
Cunku bende dahil,bu toplumun buyuk bir kesimi hala aynıyız.

Lutfen paylaşılan konulardan yorumlarımızı,onerilerimizi, goruşlerimizi ve ozellikle yapıcı yondeki eleştirilerimizi eksik etmeyelim.
Eleştirelim ki ; paylaşımda bulunan kişi yorumsuz kalıpta yaptığı herşeyin doğru olduğunu sanmasın.
Hatası varsa duzeltsin, hatta ozur dileyebilmenin erdemini yaşasın.

ONLARA BU FIRSATI VERELİM LUTFEN ....

HEYECANIMIZLA DEGİL RUHUMUZLA PAYLAŞMAYI OĞRENDİGİMİZ GUNLERE KAVUŞMAK DİLEGİYLE SAYGILARIMI SUNARIM.

Not : Forum aleminde yeni biri olarak Kusurum varsa ve surc-u lisan ettiysem affola