Selamlar,

Sabah saatlerinde eskiden Kaspersky'da kullandığım mailime, yeni bir hesap acılmış ve sanki deneme aktifleştirilmiş gibi bir mail geldi. Mail adresine baktığımda @tr.kasperskylab.com şeklinde bir ifade vardı. Whois sorgusundan baktığımda bu alan adının kayıtlı olmadığını gordum. Kaspersky'dan gelen maillerin normalde Kaspersky.com adıyla geldiğini biliyorum, bu sebeple boyle bir maille karşılaştığım zaman şuphelendim.

Kaspersky hesabıma girdiğimde herhangi bir cihaz eklenmediğini, son satın alımlardan sonra farklı bir deneme urunu aktifleşmediğini gordum.

Maili Yahoo web istemcisinde actım, Bitdefender Total Security aktif durumda uyarı vermedi, gomulu herhangi bir zararlı olmadığını duşunuyorum.
İşin ilginci, ana domaine bağlanmaya calıştığımda hata verse de, maildeki linkleri denediğimde Kaspersky resmi sitesine yonlendiriyor. Spam olduğunu duşunuyorum fakat mail adresime nereden ulaştıklarını anlayamadım. Haveibeenpwned uzerinden kontrol ettiğimde mail adresim sızdırılmış gorunmuyor.

Guncel bir veri sızıntısı olabilir ancak bu mail adresini sayılı yerde kullandım bunlardan biri de Kaspersky. Umarım Kaspersky uzerinde bir sızdırma gercekleşmemiştir.

Mail bu şekilde. Şablon oldukca gercekci fakat adresin sahte olduğunu duşunuyorum. Benzer adreslerden mailler alanları gordum, sanırım tekrar başladı bu mailler. Dikkatli olmakta fayda var. Gondereni spam olarak ilgili sağlayıcıya bildirdim.

Aldığınız mailin gonderenini kontrol etmeyi unutmayın. Resmi Kaspersky posta servisi aşağıdaki şekildedir:

@Murat5038