BURUN ESTETİĞİ
Nedir? Rinoplasti, burnun yeniden şekillendirilmesidir. Burnun kucultulmesi, sırtındaki kemerin duzeltilmesi, burun ucunun şekillendirilmesi gibi işlemlerin yanı sıra bu ameliyatta nefes almada gucluğe neden olan burun icindeki eğrilik veya doku buyumeleri de duzeltilir.
Tedavi yaklaşımım rinoplasti yaptığım tum hastalara şunu soyluyorum; benim amacım kusursuz, karşıdan bakıldığında ben ameliyatlıyım diye bağıran kalemle cizilmiş gibi bir burun yapmak değil. Benim amacım yuzunuze yakışan, yuzunuzdeki diğer yapılarla uyumlu guzel bir burun yapmak. Bazı hastalar muayene geldiklerinde bilgisayarda simulasyon yapıyor musunuz, ameliyat sonrasında nasıl bir burun olacak diye soruyorlar. Ben bilgisayarda cizim yapılmasının doğru olmadığını duşunuyorum. Bu ameliyat bilgisayarda yapılmıyor, ameliyat masasında canlı doku uzerinde yapılıyor.
Rinoplastiyi kapalı teknikle yapıyorum. Yani burunda dışarıdan gorunen bir iz bırakmıyorum. Yuzun bir butun olarak daha guzel gorunmesini amacladığım icin bazı hastalara yağ enjeksiyonu (dudak, elmacık kemikleri veya alına) gibi ilave işlemler de oneriyorum.
Ameliyat oncesi ozel bir hazırlık gerekmez. Muayene esnasında rinoplasti nedir, ameliyat nasıl yapılır, kullanılan tekniklerin birbirine olan avantaj ve dezavantajları nelerdir, olası komplikasyonları nelerdir ve ameliyat sonrası surec hakkında detaylı olarak konuşacağız. Bu esnada ameliyatı ve sonucunu etkileyebileceği icin gecmiş medikal hikayenizi (akut-kronik rahatsızlıklarınız, kullandığınız ilaclar veya bitkisel urunler, daha once gecirmiş olduğunuz ameliyatlar vb.) dinleyip gerekirse bu konularla ilgili onerilerde bulunacağım. Ameliyat oncesi kan tahlilleriniz yapılacak ve anestezi uzmanı tarafından kan tahlilleri ile beraber değerlendirileceksiniz.
Ameliyat tam teşekkullu bir hastanede genel anestezi altında yapılır ve 1.5-2 saat kadar surer. Ameliyatla ilgili detayları muayene esnasında oğrenebilirsiniz. Ameliyatla aynı gun akşam ya da ertesi gun taburcu olabilirsiniz.
Ameliyat sonrasında uyandığınızda burnunuzun icinde tampon, burnunuzun uzerinde alcı ve bantlar olacak. Kemik kırma işlemi olduğu icin hastalar cok ağrıları olacağını duşunurler ancak burun ameliyatından sonra ağrı olmaz. 2 gun sonra burun ici tamponları cıkartıyorum. 1. haftada alcıyı cıkarıp yerine kucuk bir alcı koyuyorum ve bu alcı da 1 hafta kalıyor. Ameliyattan sonra 1.5 ay gozluk takmamanız gerekir. Ameliyattan sonra 5-7 gun icinde iş hayatına geri donebilirsiniz.

[h=2]Ankara Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]