Burnun dış gorunumunde değişiklik yapmamızı sağlayan operasyonlara rinoplasti diyoruz.
Eğer dış gorunumle birlikte burun orta kemiğindeki eğriliğe de mudahale ediliyorsak buna septorinoplasti diyoruz. Burnumuz kemik ve kıkırdak yapıdan oluşan bir organdır. Nefes almamıza, soluduğumuz havayı nemlendirmeye ve filtre etmeye yarar. Burnun arka 1/3’u kemik on 2/3’u kıkırdak yapıdan oluşur. Burnu şekillendirmek icin ameliyatı yapan cerrah kemik yapıyı ve kıkırdakları yeniden şekillendirir. Burun estetiğinde kemik dokuyu torpuleyip burundaki cıkıntıları duzeltebiliyoruz. Ya da burun yan duvarlarını daraltabiliyoruz. Sağa ve sola yatık gorunumde olan burunları orta hatta getirebiliyoruz. Yapılan septorinoplasti ameliyatı ile burun orta kemiğini duzeltmemiz ve daha iyi nefes almanızı ve istediğiniz gorunume kavuşmanızı sağlamamız mumkun. Burun ucumuz kıkırdak dokudan oluşmuştur ve bu yuzden de esnek ve hareketlidir. Bu kıkırdaklar şekillendirilerek burun ucunu daha ince daha kucuk yapabiliriz. Burun estetiğinde kişilerin isteği doğrultusunda burun şeklinde her turlu değişiklik yapılabilir. Burda onemli olan kullanılan doğru tekniklerle kişinin cilt kalınlığını goz onunde bulundurmak ve sınırlarımızı belirlemektir. Doğru cilt analizi yapıldıktan sonra hastaya uygun teknikle burnu ne kadar kuculte bileceğimizi ya da yapılacak işlemin hastanın yuzune yakışıp yakışmayacağını onceden gorebiliriz.
Hastanın cilt tipi kemik yapısı ve tum burun anatomisi değerlendirerek istenilen burun şeklinin kişinin yuz yapısına uygun olup olmadığına karar veriyoruz. Simulasyon programlarla yeni burun şekli tasarlayıp ameliyat oncesi kişiye yapılacak yeni burun yapısıyla ilgili planlama yaptıktan sonra tum hastalarımı burun estetiği sureci ile ilgili olarak maksimum bilgilendiriyorum. Ameliyat sonrası surecte burnunuza nasıl bakmalısınız, ne yemelisiniz, nelere dikkat etmelisiniz ve hangi durumlardan sakınmalısınız gibi pekcok bilinmesi gereken ayrıntı vardır. Ameliyat oncesi doğru bilgilendirilme yapılmazsa bu estetik gorunumu de olumsuz etkileyen sonuclara yol acabilir.
İlk defa burun ameliyatı olacak hastalar burun estetiği icin karar verirken cerrahına duyduğu guven buyuk onem taşır. Cunku burun estetiği ameliyatları elektif ameliyatlardır. Yani kişinin sağlığını tehdit eden ve acil olarak ameliyat edilmesi gereken bir hastalık değildir. Burun gorunumunden rahatsız olan ve değiştirmeyi isteyen kişiler doğru doktoru buluncaya kadar beklemeli ve guven duydukları kişilere ameliyat olmalıdır. Doktorunuzla iyi bir iletişim icinde olmanız ve karşılıklı olarak birbirinizi anlamanız, iyi bir frekansta olmanız onemlidir. En doğru teknik ve şekil hasta ve hekimin karşılıklı konuşması sonrasında belirlenir. Doktorun tecrubesi ve hastanın ihtiyacı doğrultusunda acık ya da kapalı teknik yapılıp yapılamıyacağına karar verilir. Revizyon rinoplasti gibi ikinci ya da ucuncu kez burun ameliyatı olması gereken hastalar kapalı teknikle değil acık teknikle ameliyat edilmelidir. Yapısal problemi olan, ciddi kemik catıda sağa ya da sola yatan burunlarda gorsel olarak tum anatomiye hakim olmak icin acık teknik tercih etmek cok daha avantajlıdır.
Ben hastalarımla goruşmelerimde mutlaka burun icini de değerlendirerek burun tıkanıklığı oluşturabilecek nedenleri belirliyorum. Ve her zaman şunu soyluyorum; sadece guzel bir buruna sahip olmak yetmez, aynı zamanda nefes alan bir buruna da sahip olmalısınız.Yoksa dunyanın en guzel burnuna sahip olup tum gece ağzınız acık uyuyorsanız ya da horlamanız varsa bunun bir anlamı olduğunu duşunmuyorum. Guzellik ve sağlık kavramı estetik ve fonksiyonel olarak bir butun olduğunda anlam ifade eder. Biri olup diğeri olmadığında cok iyi nefes alan cok kotu gorunumlu bir burnunuz varsa bu durumda ruhsal olarak sizi olumsuz etkiler. Benim burun estetiği yapmamda ki amac hem ruhsal olarak hemde fizyolojik olarak nefes alabildiğiniz bir burun oluşturmak.
Tum hastalarımla en az iki kez goruşuyorum. Burun estetiği ameliyatları aceleye getirilmemelidir. Doktorun hastasının doğal yapısını tanıması, kişiliğini tanıması ve ne istediğini anlaması icin birlikte oturup konuşması karşılıklı fikir alışverişinde bulunması gerekir. Sağlıklı iletişim kurulamadığında hem doktor hem de hasta mutsuz olmakta ve yapılan tum işlemler boşa cıkmaktadır. Burun estetiğinde hastalarımın beklentileri her zaman farklıdır. Bazı hastalar doğal ve estetiksiz gorunum isterken, bazı hastalar daha kalkık ve iddialı gorunume sahip burunu olsun istiyor. Burda amac kişiye ozel tasarlanan , yuzune yakışan bir burun oluşturmak. Burun estetiği ozel butik tasarlanan elbiseler gibi ‘ Haute Couture ‘ bir iştir. Kişiye ozel tasarlanan elbiselerde bile guzellik ince detaylarda ve yetenekli terzilerin elinden cıkmış olmasında gizlidir. Cerrah olmakla estetik bakış acısına sahip cerrah olmak arasında cok fark vardır. Burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin bu konuda ozel ilgi ve becerisi olan doktorları tercih etmesi kendi guzellikleri ve sağlıkları acısından yapılacak en doğru iştir. Bu konuda niyetli olanlara şimdiden bol şans ve sağlık diliyorum.
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Burun estetiği nasıl yapılmalıdır?
Sağlık0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Burun estetiği nasıl yapılmalıdır?