Dun CV kopyası cıkartmak icin USB belleğe attığım dosyalar ile cok kalabalık bir Cadde'de ki kırtasiyeden dosyalarımı cıkarttım ve dun eve geldiğimde oyun oynarken tarama yaptığı icin Anti-Virus programım olan Malwarebytes'ı kapattım. Sonrasında acmayı unutup USB'yi bilgisayarıma taktım ve birkac saat sonra Defender'dan bu virusun olduğunu soyleyen ve yanında ciddi yazan bir uyarı aldım. Hemen Malwarebytes'ı actım ve tam tarama yaptım bu arada Premium sahibiyim. Aynı zamanda AdwCleaner ile tarama yaptım. Ek olarak SpyHunter5 ile tarama yaptım ve bir şey cıkmadı virus olarak. Tum Programlar'da detaylı tarama yaptım. Zaten kullandığım HDD veya USB olmadığı icin sadece C diski bulunmakta.
Virusun adında yazan inf beni şuphelendirdi. Acaba bu virusun yani solucanın her acılışta aktif olduğu mu anlamına geliyor? Bu tarz programlar ile tarama yaptım sorun duzelmemiş ve sistemim hala viruslu olabilir mi?
Sizce taramalar sonucu cıkan virus bulunmadı yeterli bir cevap mıdır? Kullanmam gereken başka yazılım var mı?
Tum hesaplarım da halihazırda 2 adımlı doğrulama olduğundan hesap calınması yaşamam, zaten telefon uzerinden tum hesaplarımın şifrelerini değiştirdim. Her biri farklı şifrelere sahip ve en az 20 karakter uzunluğunda.
Bu solucan virusu olarak geciyor. Nedir ne değildir?
Yardımcı olursanız sevinirim dostlar. Vaktinizi ayırdığınız icin teşekkur ederim.
win32/sillysharecopy.e inf Worm Virusu
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Bilgisayar Güvenliği
- win32/sillysharecopy.e inf Worm Virusu