SİNAN VARDAR - LİDERLİK AŞKINA
Beşiktaş, gectiğimiz hafta Giresunspor karşısında altın değerinde 3 puan aldı. Siyah-beyazlı takımın son haftalardaki futbolu belki umut vermiyor ama takım averajla ikinci sırada yer alıyor.
Futbolda keşkeleri sevmem ama F.Bahce derbisinde son dakikada Weghorst musait pozisyondan yararlansa, bugun Beşiktaş hem puan farkıyla liderdi hem de rakiplerine karşı psikolojik ustunluğu ele gecirmişti.
Futbol yorumcularına ve ozellikle sosyal medya trollerine bakılırsa Beşiktaş kotu oynuyor ve teknik direktor Valerien Ismael ile yollar hemen ayrılmalı.
Beşiktaş'a saldırmanın dayanılmaz hazzını duyanlara camia icinden destek gelmesini cok manidar karşılıyorum. Tabii ki cok iyimser olamayacağım.
Tabii ki Beşiktaş'ın artı ve eksi yanları var ve Ismael'in de yanlışlarını goz ardı edemeyiz ama siyah-beyazlı takımın diğer şampiyonluk adaylarından eksiği yok fazlası var.
OLUM-KALIM MACI DEĞİL
Beşiktaş, pazar gunu ligin en guclu ekiplerinden biri olan Trabzonspor'u ağırlayacak. Beşiktaş bu macı kazanıp liderliği elde etmek isterken Trabzonspor da zirve ile olan puan farkını kapatmak icin 3 puanı hedefleyecek. Bu mac onemli ama iki takım icin de bir olum kalım macı olmayacak.
Ben Valerien Ismael ve Abdullah Avcı'nın sahada temkinli olmayı tercih edeceklerini tahmin ediyorum. İki takım da birbirlerini hataya zorlayacak.
Beşiktaş'ı, Trabzonspor karşısında favori goruyorum. Siyah-beyazlı takımın iki kanat oyuncusu; N'Koudou ve Ghezzal'in iyileşmesi hucum gucune buyuk destek verecek.
Son haftaların suskun ismi Weghorst da N'Koudou ve Ghezzal'in katılımıyla daha cok pozisyon bulma şansı elde edecek.
Bunun yanı sıra Tayfur Bingol'un de rakip savunmaları zorlayan hucum girişimleri Beşiktaş'ın en onemli kozlarından biri olacak.
Rosier ve Masuaku'nun de surpriz atakları Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısındaki onemli artıları olarak not edilebilir.
HAKEM KONUŞULMASIN
Siyah-beyazlı takımda Tayyip Talha gorev aldığı F.Bahce ve Giresun maclarında muthiş performansıyla tam isabet transfer olduğunu gosterdi.
Savunmada Saiss ve Emrecan'ın sakatlığında Necip mi, Montero mu forma giyecek merak ediyoruz. İdmanlarda bu mevkii icin denemeler yapan teknik direktor Valerien Ismael'in en doğru kararı vereceğine inanıyorum.
Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki karşılaşmalar her zaman zevkli ve cekişmeleri gecmiştir.
Umarım bu dev macta da izleyenler keyifli bir 90 izlerler. Hakemin konuşulmadığı, centilmence bir derbi olmasını diliyorum.