Ukrayna'ya 4 Ekim'de ABD ordusunun envanterinden 625 milyon dolar yardım yapan Pentagon yaptığı yazılı acıklamada, "Savunma Bakanlığı, başkanın Ukrayna'nın kritik guvenlik ve savunma ihtiyaclarını karşılamak uzere ordunun envanterinden 725 milyon dolara kadar silah ve ekipman cekme yetkisi verdiğini duyurdu." denildi. Bunun Ağustos 2021'den bu yana ABD ordusunun envanterinden Ukrayna'ya verilen 23'uncu silah yardım paketi olduğu belirtilen acıklamada, yeni paketle ilgili şu bilgilere yer verildi: "Bu yeni guvenlik yardım paketi şunları icerir: Yuksek Hareketli Topcu Roket Sistemleri (HIMARS) icin ek muhimmat; 23 bin 155 mm top mermisi; 500 hassas gudumlu 155 mm top mermisi; 5 bin 155 mm'lik Uzaktan Kumandalı Zırh Delici Mayın (RAAM) Sistemi, 5 bin tanksavar silahı; Yuksek Hızlı Anti-Radyasyon Fuzeleri (HARM); 200'den fazla Yuksek Hareketli Cok Amaclı Tekerlekli Arac (HMMWV); hafif silahlar ve 2 milyondan fazla hafif silah muhimmatı ve tıbbi malzemeler."
AA'nın haberine gore; Pentagon'un bu duyurusu, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bu hafta Belcika'nın başkenti Bruksel'deki Ukrayna Savunma Temas Grubu'nda yaklaşık 50 ulkenin savunma bakanlarını bir araya getiren ve katılımcı ulkelerin ek guvenlik yardımı sağlamayı taahhut ettiği toplantının ardından geldi. O toplantıda Almanya, Ukrayna'ya taahhut edilen dort IRIS-T hava savunma sisteminden ilkini teslim etmişti. Almanya ayrıca ek MARS roket sistemi ve obus teslim edeceğini duyurmuştu. İspanya ise Ukrayna'ya hava savunma amacıyla icin dort HAWK fuzesi lanceri sağlayacağını duyurmuştu. Ukrayna Avrupa ve ABD'den gelişmiş hava savunma sistemleri istiyor ancak ve ABD'nin son zamanlarda duyurduğu yardımların ulaşmasının da haftalar alabileceği konuşuluyor. Austin, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından duzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'ya yeni hava savunma sistemlerinin ne zaman gonderileceği sorusuna şu yanıtı vermişti: "Sağlayacağımız yeni sistemler acil ihtiyacların karşılanabilmesi icin. Ayrıca uretimi daha uzun sure alacak sistemler temin ediyoruz. Bazı sistemlerin verilmesi haftalar ve aylar, bazılarının ise yıllar surebilir. Orneğin gecen gunlerde Ukrayna'ya 18 ilave HIMARS vereceğimizi duydunuz. Bunları satın aldık ama uretilmesi ve sunulması birkac yıl alacak. Ancak 4 HIMARS sistemi hemen verilecek halde."