Merhaba. Telefonuma trojan bulaşmış olma ihtimalinden şupheleniyorum neredeyse 1 haftadır. Her linke basmam aslında. Dikkat ederim linklere,uzantılara vs. konuştuğum bir arkadaş bu konuda bilgi sahibi(trojan hakkında) ve gecmişte de arkadaşına trojanlı link atmış vs. neyse biz konuşurken bana linkler atıyordu ama şuphelenmiyordum. Cunku attığı linkler 'hızlı resim,giphy,tenor,imgbb' tarzı sitelerdi. En son tenordan bir link attı ve actım. O linki actığımdan beri surekli bir acaba acaba deyip duruyorum. Bildirim panelimde herhangi bir indirme olmadı. Dosyalarımda da farklı bir dosya bulmadım. Aşırı pil tuketimi ya da aşırı ısınma sorunum da yok. İndirmediğim virus uygulaması kalmadı. Kaspersky, Malwarebytes, ESET, keep clean, Avast, AVG, Avira, BitDefender, dr.web light, trojan scanner ve 2 3 tane daha uygulamayla tarattım. Telefonun kendi virus taraması da var. Sonuc olarak hicbir virus bulunmadı. Ama halen bir şuphe var icimde. Ya işte bu bulaştırdığı trojan antivurslere karşı etkiliyse, yazılımı ona goreyse ve kendini gizleyebiliyorsa? Ya coktan verilerime eriştiyse gibi gibi sorular aklıma takılıyor. Hani tamamen gizli bir şekilde cihazıma yerleşmiş olabilir mi acaba? Antivirus programları bu virusu bulamamış olabilir mi? Link uzantısı da gayet normaldi ne bileyim '.exe' falan yazmıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Ek soru: Bu virus tam olarak nasıl verilere erişiyor? Elini kolunu sallaya sallaya verilerimi alabilir mi? Yani ben telefonda X uygulamasını kullanırken birden y uygulamasına geciş olmadı. Eğer virus olsaydı telefon hakimiyeti onda mı olurdu yoksa virus benim bilgilerimi mıknatıs gibi kendiliğinden ceker miydi?
Bu sorularımı yanıtlarsanız cok guzel olur. Teşekkurler.