"'SvcHost.exe/Device/Cdrom0 engellendi" uyarısı
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Bilgisayar Güvenliği
- "'SvcHost.exe/Device/Cdrom0 engellendi" uyarısı
-
15-10-2022, 08:05:09Merhaba, bir sure once masaustu bilgisayarıma Windows Defender bildirim yolladı, ''SvcHost.exe/Device/Cdrom0 engellendi" yazıyordu. Tam 3 kez format atmama rağmen hÂl bu bildirim geliyordu, ben de internetten 0 SSD aldım ve Windows 10 Pro kurulu USB bellek. Diski takıp formatı attıktan hemen sonra program ve yazılım kurulumları/guncelleştirmelerini yaptım. "Malwarebytes" ve "Win Defender" ile tarama yaptığımda sonuc bulmadı 16 gun sonra tekrar aynı bildirim geldi. Lisans etkinleştirme ye girdiğim de "Dijital lisans ile etkinleştirildi" yazıyordu garip olan Ethernet kablosunu cektiğimde etkin değil yazıyor. Toparlayacak olursam Defender svchost.exe neden engelliyor? Ve dijital lisans Ethernet kablosunu cekince neden gidiyor? (Modemi resetleyip şifre değişikliliği yaptım.) Yaptığım taramalar ise: Malwarebytes, AdwCleaner, Windows Defender, Process Explorer, Farbar Recovery hicbiri virus bulmuyor. BIOS virusu bulaşmış olabilir mi? Cok duşuk ihtimal biliyorum ama başka ne olabilir beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden hem teşekkur hem de ozur dilerim.