Estetik burun ameliyatı bana gore plastik cerrahinin en zor ameliyatlarından biridir. Cunku burunda estetik olarak guzel bir sonuc elde etmeye calışırken aynı zamanda fonksiyonel sonucta yani hastanın nefes alıp vermesininde bozulmaması ve hatta sorun varsa duzeltilmesi gereklidir. Bu nedenle oldukca dikkatli yapılması gereken ameliyatlardır. Şu da bir gercektir ki en cok revizyon dediğimiz ilk ameliyattan sonra tekrar bazı kucuk deformitelerin veya hoşa gitmen bazı ayrıntıların duzeltilmesinin yapıldığı ikinci ve bazen ucuncu ameliyatlar en cok bu grupta saptanmaktadır. Bu nedenle ozellikle ilk ameliyatın başarılı şekilde yapılması bu revizyon olasılığını azaltacaktır. Yine de estetik burun ameliyatı olmayı planlayan bir kişi her zaman icin bir revizyon olasılığını akılda tutmasını oneririm.

Burun ameliyatları kapalı veya acık olarak iki teknikle yapılmaktadır.
Plastik Cerrahlar hem kendi deneyimleri hemde hastanın ihtiyacına gore bu tekniklerden birini secmektedir. Acık tekniğin de kapalı tekniğin de kendine gore farklılıkları, avantajları ve dezavantajları vardır. Onemli olan doğru hastaya, doğru yontemin uygulanmasıdır.

Septum deviasyonu ve ona ikincil teşkil edebilecek konka buyumesi nefes alma sorununun başta gelen nedenlerindendir. Bu bozukluğun duzeltilmesi zaman zaman estetik ameliyatlara eşlik eder, zaman zaman ise hastalar sadece bu sorunla başvururlar. Eğer estetik ameliyatla birlikte yapılacaksa estetik kaygılar on planda tutularak septum ve konka cerrahisinin ikinci plana alınması nefes zorluklarına ameliyat sonrasında da devam etmesine ol acabilir. Sadece bu sorunla gelmiş hastada ise zaman zaman bu cerrahi sonrası burunda bazı estetik sorunlar oluşabilinir. Bu nenedenle estetik ve fonksiyonel harmoninin hastalarda cok iyi sağlanması gereklidir.

[h=2]Ankara Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]