ESET dahil ucuyle eş zamanlı olarak tam tarama başlattım. ESET yalnızca kullandığım Torrent programını zararlı yazılım olarak gordu, başka sorun bulamadı.
Diğer iki program ise hem aynı zararlı ogeleri buldular hem de Kaspersky bunlara ek olarak daha fazla zararlı oge buldu.
Sonuc olarak sistemim boştayken %10-15'lerde gezinen CPU kullanımım şu an tarayıcı acıkken (arka planda da Kaspersky ve ESET calışıyor) %10'un uzerine cıkmıyor. Eğer siz de bu tarz bir sorundan muzdaripseniz Kaspersky ile (taraması daha uzun surduğu ve daha fazla zararlı oge bulduğu icin bu daha cazip geldi) bilgisayarınızı taramanızı oneririm. Oluşturduğum butun uyeliklerde ve kullandığım tum maillerde iki faktorlu kimlik doğrulaması kullandığım icin ve bilgisayarımda henuz fazla kişisel dosyam olmadığı icin pek ciddiye almadım ancak virus konusu bence hafife alınacak bir konu değil. İnsan tırsıyor.
system32/tasks klasorunun icinde ismi kullandığım oturumun ismi olan bir dosyanın trojan olduğu gorunuyor. Virusun bu kadar icerideki bir klasorun icine sızması mumkun mu yoksa uygulama hatası mı? Ayrıca aynı dosyanın kayıt defterindeki uc bağlantısı da zararlı olarak bulundu. Once karantinaya alıp sonra sildim fakat bir şey olmadı. Aksine CPU rahatladı.
Ayrıca Kaspersky'nin bulduğu kotu amaclı bazı nesnelerde "System Memory" ismi yer alıyor. Bunun anlamı nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.