Kaspersky Bilgisayarımı Bozuyor
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Bilgisayar Güvenliği
- Kaspersky Bilgisayarımı Bozuyor
-
15-10-2022, 08:01:49Arkadaşlar ezelden beri Kaspersky kullanıcısıyım, beğenerek destekleyerek kullanırdım. Bundan 2 ay once hicbir sorun yokken bilgisayarım feci şekilde donmaya, programlar acılmamaya, silinmemeye ve yuklenmemeye başladı. Reset ustune reset atmaktan gına gelmişti ki henuz 6 aylık sistemime temiz bir formatın vakti geldi diye duşunmuştum ve temiz kurulumu yaptım. Driverler yuklendi programlar vs. yuklendi en her şey cok guzel son olarak halihazırda lisansım olan Kaspersky 'ıda yukledim ve ana ne goreyim bilgisayar aynı kasılmalar uygulama yukleme silme hataları devam ediyor. Bu sefer aklıma dank etti ve antivirusun tum ayarlarını minimuma getirdim. Once bir duzelir gibi oldu ama uzun vadede tekrar sorun cıkarınca artık canıma tak etti ve Kaspersky'ı sildim. Yerine Norton Delux surumunu kurdum satın alarak. 2 aydır cok memnunum. Hem WEB antivirus desteğinden hem yerel dosya korumasından bana soracak olursanız yıllarca ( bilgisayar ile tanıştım tanışalı ) Kaspersky kullanan birisi olarak aralarında koruma olarak fark goremedim. Sadece Kaspersky Total Security kullandığım icin onda tum uygulamar bir catı altındaydı Norton'da ise antivirusun yanı sıra bir de Ccleaner tarzı Norton Utilites adlı yan programı var, 12 TL'ye omurluk satın alınıyor ve bilgisayar temizliği, hızlandırması icin kullanılıyor. Velhasıl bana bu akşam biraz rahat battı canım sıkıldı ve Norton'u silip tekrar Kaspersky'ı yukledim ve halihazırda bulunan lisansım ile aktifleştirdim. Yapmaz olaydım. 2 ay onceki o bahsettiğim sorunlar anında baş gosterdi, ve bu sefer antivirusu silebilmek icin 2 saatimi harcadım. Once denetim masasından silme işlemi yaptım, silme işleminin sonuna gelince takıldı kaldı ve kapatamadım mecbur reset attım. Reset atınca tekrar silmek icin denetim masasına girdim sile bastım program kaldırılmıştır diyor ama maalesef kaldırılmamış sağ altta calışıyor hatta tıkladığımda arayuz marayuz bildiğin acılıyor tarama bile yapıyor. Neyse bu sefer Ccleaner 'ı devreye soktum oradan silme işlemi yaptım o da kaldıramadı ( bu arada kendini koruma seceneğinin tikini kaldırdım coktan). En son yapacak bir şey yok dedim klasoru direk sildim bu sefer malware_provider.dll adlı 2 dosya silinmiyor. Ve hala bu ikisinin kalmasına rağmen sağ altta program calışıyor olarak goruluyor. Bu DLL dosyalarını silmek istediğimde bu program şunun bununla birlikte calıştığı icin kaldırılamıyor diyor. Neyse en son gorev yoneticisinden tek tek 15-20 programı el ile kapatıp ( sistem programları dahil ) bunları da silmeyi başardım. Ve bir daha Kaspersky yuklememek adına klasoru komple sildim, ardından Ccleaner ile bir guzel kayıt defteri duzenlemesi yaptım. Bir dunya Kaspersky adlı dosya buldu duzeltti. Şimdi Norton'u tekrar yukledim. Sağ olsun beni uzmuyor. Az daha tertemiz sisteme tekrar format atacaktım. Bu da Kaspersky ile kotu bir anı olarak aklıma kazındı. Bir daha asla bulaşmam.