Onumuzdeki surecte ulkenin ve halkın geleceğini şekillendirecek referanduma gideceğiz. Halkın bir kısmı ulkenin geleceği icin hayırda hayır olduğuna inanıyor, diğer kısmı evette hayır olduğuna inanıyor. Lakin kimse geleceği kesin olarak bilemez.
Alemlerin rabbi olan Allah bakara 216. Olur ki, bir şey sizin icin hayırlı iken, siz onu hoş gormezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin icin kotu iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
Ayeti gereği bizim hayır sandığımız da şer olabilir, şer sandıklarımızda da hayır olabilir. Bu gerceği idrak eden muminler olarak referandum surecinde evet yada hayır cıkması hususunda dua edeceğimize ulkemizin geleceği icin hangi sonuc hayırlı ise o sonucun cıkması icin dua etmeliyiz cunku bu ulkenin geleceği bizim ve neslimizin geleceğidir. Ulkenin hayrı benim, senin, bizim hayrımızadır.
Bu şekilde bir duşunce toplumda şekillenirse sonuc ne olursa olsun halk gonul rahatlığıyla cıkan sonuca rıza gosterir. Kimse eve diyenlere koyun hayır diyenlere hain diyemez ve biz kardeşler olarak ulkemizde huzuru tesis edebiliriz.
İmdi duamıza gecelim
Eyyy alemlerin rabbi gaybı kesin olarak bilen sensin, biz ise senin iradene teslim olanlarız.
Eyyy alemlerin rabbi İzzet sahibi sensin, biz ise aciziz
Eyyy alemlerin rabbi onur, İzzet, doğruluk senin yolundadır, toplum olarak bizi dosdoğru yoluna ilet.
Eyyy alemlerin rabbi geleceğimizi şekillendirecek cok onemli bir yol ayrımındayız toplum olarak bir secim yapacağız. Yapacağımız secim sonucunda senin rızana uygun bir toplum olabilmek hem dunya hayatımızda hemde ukba yaşamımızda nimetlere erişebilmek, ADALETtten hakkaniyetten ayrılmayan sevdiğin ve sevildiğin bir toplum olabilmek icin hangi sonuc hayırlı ise o sonucun cıkmasını biz aciz kullarına nasip et
Eyyy alemlerin rabbi sensin hakim, sensin melik, sensin Fatih, sensin alim. Ecmain.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Referandum icin en guzel dualarınızı bekliyorum