Burun Estetiği ile ilgili internette, gazetelerde, dergilerde binlerce yazı bulabilirsiniz. Tabi ki bana ait butun web sitelerinde de burun estetiğinin sureci ile ilgili bilimsel bilgiler mevcuttur. Artık tampon kullanılmadığı, alcı tercih edilmediği hastanede ne kadar kalması gerektiği hemen hepsi butun doktor web sitelerinde bulabileceğiniz bilgilerden sayılır. Artık bize başvuran kişilerde ameliyattan 1 hafta sonra splintin cıkarıldığını biliyor.
Yine morarmayı azaltmak icin ameliyat sonrası hastanede “hiloterm” kullandığımız biliniyor. Ameliyattan 1 hafta once aspirin kullanılmaması gerektiği herkesin bildiği bir konu. Ama ben bu sefer bu web sitemde farklı bilgiler de vermek istiyorum, kendi tecrubelerimden, hasta beklentilerinden bahsetmek istiyorum.
Burun estetiği; diğer estetiklere gore cok farklı bir konu. Yuzun en orta bolgesinde, en dikkat cekici bolgededir. Gunumuzde hem Kulak burun boğaz hekimleri hem de Estetik Cerrahlar burun estetiği yapmaktadırlar. Hastaların en cok kafasının karıştığı konulardan birisi bu olmaktadır. Estetik cerrahların web sitesine baktığınızda estetik cerrahların yapması gerektiği, Kbb hekimlerinin web sitesine baktığınızda ise Kbb doktorlarının yapması gerektiği yazmaktadır. Herkes kendine gore mantıklı acıklamalar yapmaktadır. Tabi benim burada doğrusu hangisi, yanlışı hangisi tartışmam doğru olmayacaktır. İster istemez taraflı olacağım kesin gozuyle bakılabilir.
Belli bir tarihten once burun estetiği yani rinoplasti ile ilgili fikirlerim farklıydı. Bana gore en iyi burnun; belli estetik olculeri vardı, yuze orantısı onemliydi, anatomisi ve nefes almaması bozulmamalıydı. Kişinin yuzune ozel tasarım yapılmalıydı. Oncesinde tasarım yapılmalıydı, bazı estetik cerrahlar bunu heykel uzerinde gostererek, kimi estetik cerrahlar resimde cizerek, bazı estetik cerrahlar da bilgisayar photoshop kullanarak oncesinde yapacakları burnu tasarlamaktadır. Hangisi doğru yine tartışılmaz bir konu, gerekli mi? bilemiyorum.
Tum bunların uzerine başımdan gecen birkac olay ile burun estetiğine yaklaşımım değişti. Hastalarımla yaşadığım bu olayları birkac anektod şeklinde anlatmak istiyorum.
43 yaşında bir bayan hasta ikinci kez burun estetiği yaptırmak uzere kliniğime başvurmuştu. Goruşmede burnunu
değerlendirdim. Başka bir estetik cerrah tarafından yapılmış, gercekten cok guzel bir burundu. Şaşırdım, burnunuz cok guzel dedim, cunku simetrikti, yuzune uyumlu, ne fazla kalkık ne de cokuk bir burundu. Butun estetik kurallarına uygun yapılmıştı. “Hayır dedi burnum cok guzel olabilir ama ben mutlu değilim dedi, ben bu kadar guzel burun istemiyordum, anlatmıştım doktoruma sadece kemiği torpulensin ve ucu inceltilsin istemiştim dedi bu guzel burun benim yuzume yakışmıyor, benim yuzum zaten guzel değilki dedi”
Tabi o anda anladım ki hastayı mutlu etmek icin cok guzel burun yapmak cok onemli değildi. Hastanın beklentisini dinlemek, istediğini anlamak ve sizin yapabileceklerinizi anlatmak en onemlisiydi. Oncesinde konuşmak ve dinlemek başarının % 90’ını oluşturuyordu. Siz dunyanın en guzel burnunu yapsanız bile hastanız mutlu değilse her şey boşunaydı.
Bu sefer kendi hastamdan bahsetmek istiyorum, 23 yaşında bir genc kızdı. Sorunsuz ve başarılı bir burun ameliyatı gercekleştirdikten 6 ay sonra hastam kliniğe geldi. Tamam dedi burnum cok guzel olmuş, tamam doğal olmuş kabul ediyorum, bir problemi yok, ama universitede hicbir arkadaşım burnuma estetik yaptırdığımı anlamıyor. Herkes kendi burnum sanıyor. Ben estetikli olduğu anlaşılsın istiyordum dedi. Yine şaşkınlık icerisindeydim. Evet yine farklı bir hasta beklentisi ile karşı karşıyaydım. Hastayı dinlemek ve beklentisini anlamak her şeyden onemliydi.
Gorulduğu uzere doktor hasta arasındaki iletişim her şeyden onemli. Hasta doktorundan o pozitif enerjiyi almalı, doktor da hastasının beklentisini anladığından emin olmalıdır.
Sonucta anladığım şu oldu ki sayfalarca burun estetiği ile ilgili yazı yazın, en iyi websitesini hazırlayın, you tube’ da binlerce videonuz donsun, bu konuda en populer doktor olun, gazetelerde ve televizyonda roportajlarınız yayınlansın, binlerce burun ameliyatı yapın, ameliyat oncesi tasarımlar yapın hicbiri onemli değil. Burun estetiğinde en onemlisi hasta – doktor iletişimi, arada pozitif enerjinin oluşmasıdır. Hasta doktoru cok iyi dinlemeli, doktor da hastayı cok iyi dinlemelidir. Ondan sonraki surecler ise klasik. Cunku biz estetik cerrahlar zaten tum yenilikleri takip etmekte, zaten en son teknolojileri oğrenmek icin kongrelere katılmaktayız.
[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır ?
Sağlık0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır ?