SİTEmetagmae.orgSINIFAd-WareALT SINIFPotansiyel olarak istenmeyen programOLASI TEHLİKEBu web sitesi tarafından potansiyel olarak zararlı sayfalara yonlendirilebilir ve potansiyel olarak istenmeyen programlar yuklenebilir.BULAŞMA YONTEMLERİ
RDR 2 vb. oyunları, sosyal muhendislik ile goz boyayan acıklamalarla kullanıcının acılır pencereye tıklamasını sağlamak.
[Kaldırma Yontemleri]
İlk Adım: Bilgisayara yuklenmiş zararlı programları denetim masasından kaldırmak
Sizin isteğiniz dışında yuklenen bir uygulamayı, "Programlar ve Ozellikler" kısmında fark ettiyseniz ilk once onu kaldırın. Daha sonra kalıntıları gerekli uygulamalarla temizleyeceğiz. Bu yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğraf ornekleri MalwareTips blogundan alıntıdır. Sizin bilgisayarınızda zararlı uygulamalar farklı isimlerde olabilir, ayrıca kaldırırken yanlış bir tiki işaretlemediğinize emin olun.
2. ADIM: Malwarebytes kullanın
MalwareBytes 4 kullanarak zararlı dosyaları temizleyeceğiz.
Thank you for downloading Malwarebytes for Windows linkinden direkt olarak MalwareBytes'ı indirebilirsiniz.
MalwareBytes ile zararlıları bulup karantinaya aldığınızda, işlemleri tamamlamak icin bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir.
3. ADIM: Complete Internet Repair ile İnternet Onarımı
Complete Internet Repair, internet bağlantı ayarlarınızda sık gorulen sorunları onarmayı amaclayan ucretsiz bir programdır. Kurulum gerektirmez. Kotu amaclı yazılımlar tarafından gercekleştirilmesi olası, internet bağlantısını kotuye etkileyecek ayarları onarmaya, varsayılan haline getirmeye yarar.
Video istemiyorsanız:
Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı - Technopat Sosyal Sonuc:
Bu işlemler sonunda bilgisayarınız kotu amaclı yazılımlardan yuksek ihtimalle arınmış olacaktır. Ekstra emin olmak icin HitmanPRO'nun 30 gunluk deneme surumunu kullanabilirsiniz. Eğer bu işlemlere rağmen kotu amaclı yazılımlar bilgisayarınızdan kalkmadıysa bu konunun altında belirtirseniz yardımcı olabilirim.