Arkadaşlar herkese merhaba. Yeniyim bu yuzden herhangi bir kusurum olursa şimdiden ozur dilerim.
Bilindik ve insanlar tarafından "guvenilir" olarak nitelendirilen bir site uzerinde başka bir kullanıcının gonderdiği. Heic uzantılı dosyayı tıkladım ve dosyayı tıklar tıklamaz (panik anı nedeniyle tam hatırlamıyorum) Chrome sayfası acıldı. Sayfada hepimizin aşina olduğu "Hesabınızın şifresi değiştirildi. Siz değilseniz hesabınızı korumaya alın. " Tarzındaki uyarıyla karşılaştım. Bunu gorur gormez de hesabımın şifresini değiştirdim. Aradan birkac dakika gectikten sonra tekrar değiştirdim. (Buraya kadar telefonumla gercekleşti her şey. Yani telefonum virus yemiş oldu. )
Mail hesabımın şifresini iki kez telefonumda değiştikten sonra bilgisayara geciş yaptım ve hesabıma bağlı olan tum sayfaları, kredi kartı, banka hesabı kayıtlarını kısacası mail hesabım uzerine oluşturulmuş tum kayıtları ve iletişim seceneklerini başka bir mail hesabımla değiştirdim ve her birinin şifresini de yeniledim. Telefonumu fabrika ayarlarına sıfırladım ancak şoyle bir ayrıntı var, sıfırlamadan once telefonum uzerinde aktif olan bulut hesabıma bazı resim vs. belgeleri yukledim. Telefon acıldıktan sonra hicbir sosyal medya vs şifre gerektirecek uygulama yuklemesi yapmadım, eski sistemden dosya cekmedim. Bugun bir sitede bununla ilgili araştırma yaparken de, "Samsung account şifreniz değiştirildi yeniden oturum acın. " Uyarısı geldi. O siteden cıkıp başka siteye girince yine tekrarladı. Ben de tekrardan fabrika ayarlarına sıfırladım ve şu an telefonda hicbir şey acık değil.
1) Gercekten virus mu bulaştı? Hesabımın şifresi değiştirildeğil mi? (Hesap akışına baktığımda sadece benim gercekleştirdiğim işlemler gozukuyor cunku. )
2) Bulut hesaba yuklediğim resimler, dosyalar vs. viruslenmiş olabileceği icin bulut hesabıma yuklediğimde bulut hesaba virus gecişi oluyor mu?
3) Mail hesabımı bilgisayar uzerinde de actım. Burada da virus bulaşma ihtimali var mı?
4) Telefonu sıfırladığım icin virusler silinmiş midir? (Bazıları SD kart nedeniyle virus silinmemiş olabilir demişler. )
5) Mecburi olarak saklamam gereken şeyler olduğu icin virus potansiyeli olan mail hesabımdan yeni geciş yaptığım hesabıma mailler gonderdim. Herhangi bir virus vs gecişi olur mu?
Bayağı uzun oldu ozur dilerim ama ancak bu şekilde detaylandırabilirdim. Şimdiden herkese teşekkur ederim.