Yapılan ankette Turkiye'de ilk cinsel ilişkileri sırasında erkeklerin genellikle ‘heyecan’, kadınların ise daha cok ‘korku’ hissettiğini ortaya cıktı. Ustelik eğitim duzeyi yukseldikce de ilk ilişki korkusunda bir azalma olmuyor.
Hatta universite mezunlarındaki korku oranı, lise ve ortaokul mezunlarına gore biraz daha yuksek. Sadece okur yazar olan eğitimsiz kesimde tavan yapıyor: Yuzde 67. Araştırma sonuclarına gore yine de ilk ilişkilerinde en fazla mutlu olanlar universite mezunları... ‘Mutsuz oldum’ diyenler, bu kesimde cok az gorunuyor.
Bir de kucuk not: Araştırmada sorulan 92 sorudan biri olan ‘İlk cinsel ilişkiniz sırasında aşağıdaki hislerden hangisini yaşadınız?’ sorusuna cevap alabilmek o kadar da kolay olmadı; deneklerin yarısı soruya cevap vermedi.
Kadınlar erkeklerin iki misli tedirgin
Partneri olan her 10 bekar Turk’ten 6’sı ilk cinsel deneyiminden heyecan duymuş ya da duyacağını duşunuyor
İlk cinsel deneyiminden şehvet duyduğunu/duyacağını soyleyenlerin oranı (yuzde 23), tedirginlik duydum/ duyarım diyenleri (Yuzde 10.6) ikiye katlıyor
Dulların yarısı ilk cinsel deneyimlerinden korku duyduklarını soyluyor.
İlk ilişkisinde yaşadıklarını tiksinti, sucluluk, ofke diye tarif eden kadınlar erkeklerden daha cok.
İlk ilişkisinde yaşadıklarını yorgunluk diye tarif eden erkekler kadınlardan daha fazla
İlk ilişkisini guven diye tarif eden kadın ve erkeklerin oranı aynı
İlk ilişkisini şehvet diye tanımlayanlar (her dort kişiden biri) 16-34 yaş grubunda yoğunlaşıyor
Her uc universite ve her uc lise mezunundan biri kadınların ilk cinsel deneyimlerinin kesinlikle zevksiz ve korku verici olduğunu duşunuyor
Kadınların ilk cinsel ilişkilerinin zevksiz ve korku verici olduğunu duşunmeyenlerin en fazla olduğu gelir grubu orta ust (CI) kesim.
Kadınların ilk ilişkilerinde korku yaşadıklarını ve bu ilişkiyi zevksiz bulduklarını duşunenler en yuksek oranda (yuzde 67,9) Akdeniz bolgesinde yaşıyor.
Her dort Karadenizli’den biri ‘boyle bir korku yok, zevk almadıkları da doğru değil’ diyor.
‘Acı’ diyenler en cok ust gelir grubunda
İlk cinsel ilişkilerinde acı duyduğunu soyleyenler en cok ust gelir grubunda (yuzde 9.6)
İlk cinsel ilişkilerini daha cok huzur diye tarif edenler universite mezunları (Yuzde 15.9)
İlk cinsel ilişkilerinde heyecan duyanların yuzde 40’lara tırmandığı uc bolge Guneydoğu, İc Anadolu ve Ege
İlk ilişkilerini mutluluk diye tarif edenler en cok (yuzde 20.7) metro- pollerde yaşıyor
İlk ilişkilerine tedirginlik diyenlerin en fazla olduğu bolge Doğu Anadolu.
Akdenizliler ilk ilişkilerinde yaşadıklarına huzur, rahatlama, diyor.
Doc. Dr. Cem İncesu - Psikiyatr: Erkeklerinki heyecan değil performans anksiyetesi
Erkeklerin heyecan dediği, performans anksiyetesi. İlk cinsel birleşmede bunu yaşarlar. Butun yetiştirilme yıllarını duşunun, her şeyin erkeğin yapabilmesi ya da yapamaması uzerine kurulur. Kadınlar ise tabii ki korku duyarlar cunku, surekli bir sucluluk, kotu kız olmama duşuncesiyle yetiştirilirler. Ayrıca buyuyene kadar surekli etraftaki komşu kadınların, yakınlarının ilk gecesini dinlerler, dinmek bilmeyen ağrılar, gunlerce yuruyememe oykuleri, kanamalar... Ocu hikayesi gibi abartılarak anlatılır. Dolayısıyla ilk geceye ilişkin korku yaratılır.
Sinema sanatcısı Hulya Avşar: Ben korkmadım
Ben bir korku hissetmedim, heyecan hissettim. Bu biraz karşınızdaki kişiyle ilgili. Erkeğin bu korkuyu karşısındakine hissettirmesiyle ilgili bir şey. Ben anlamamıştım bile. Bekaretimin artık olmadığını da onun dilinden duymuştum.
Şarkıcı Teoman: İlk cinsel deneyimimi para biriktirip bir fahişeyle yaşadım
Bircok insanın ergenlik cağı ‘kızlara bayılıyorduk ama onlar bize bakmıyordu’ diye ozetlenebilir. Acı icindeydik. İlk cinsel deneyimim, profesyonel bir deneyimdi. Para biriktirip bir fahişeyle yaşamıştım. Hálá da hic fena fikir değil. Şimdi de ergen olsam aynı şeyi yapardım. Cunku bu yıllarca beklemeye değecek bir şey değil.
Sinema sanatcısı Kadir İnanır: Kadınlar korkuyor muymuş! Yok ya niye korksunlar
Araştırma sonuclarına gore, kadınların buyuk coğunluğunun ilk cinsel ilişkilerini kocalarıyla, erkeklerin ise sevgili ya da fahişeyle yaşadığı ortaya cıkıyor. Sizce dengeli bir dağılım icin bu soruya cevap ne olmalı?
- Normal bir cevap. Kızı koyden alıyorlar, akşam goturup al bu senin karın diyorlar. Orada yaşıyor işte. Daha once cobanla ne yaptığını kimse bilmiyor ama. Kadınlar ekonomik ozgurluklerini alınca tercihini kendi kullanma şansı var. Ama Turkiye’deki kadınların coğu ev kadını. Onların fazla ozgurluk deneme şansı olduklarını sanmıyorum.
İlk cinsel deneyimlerinde kadınlar baskın bir şekilde korku yaşıyorlar. Bu korkuyu acacak anahtar nedir? Bu konuda erkeklere ne duşuyor?
- Ne payı duşecek erkeğe anlamadım ki, soruyu anlamıyorum ki?
Anlaşılmayacak ne var? Kadınlar ilk cinselliği yaşadıklarında korku duyuyorlar.
- Kim diyor size bunu?
Araştırma diyor...
- Yok ya niye korksunlar. Bence korkmuyorlar. Korku zorla olan ilişkide olur. Bunlar evlenmeden once hic mi birbirlerine dokunmadılar? Niye korksunlar. Korkanların psişik bir durumları vardır.
Sinema sanatcısı Mujde Ar: Bence erkekler de korkuyor
Her erkek icin genelleme yapamayız herhalde. Her buluğa eren genelevin kapısını calıyor diye duşunmuyorum. Buyuk şehirlerde artık daha farklı. İlk gece konusunda ise, bence erkeklerde de cok buyuk bir korku var. Sadece korkmayı erkekliklerine sığdıramıyorlar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İlk cinsel deneyimde erkek heyecan, kadın korku duyuyor