Burun eğriliği – septum deviasyonuBurun icerisindeki iki adet havayolu tunelini birbirinden ayıran ve on tarafta kıkırdak, arka tarafta ince bir kemik barındıran anatomik yapı kısaca septumolarak adlandırılır. Bu yapı farklı nedenlerle eğri olabilir ve bu deformite septum deviasyonu veya burun eğriliği şeklinde adlandırılır.
Septum deviasyonu burundan solunum yapılmasını tek veya cift taraflı olarak engelleyerek fiziksel performansı, uyku kalitesini, yaşam kalitesini ve ust solunum yollarının sağlığını bozar.
Septum deviasyonu bazen septumun sadece bir kısmında bulunur ve dışarıdan anlaşılmaz başka bir deyişle burnun dış goruntusunde bir anormallik bulunmaz. Bu gibi durumlarda eğer burnun dış goruntusunde herhangi bir değişim istenmiyorsa burun icerisinden sadece bu eğriliğin giderilmesine yonelik cerrahi mudahale yeterli olur.
Coğu zaman burun eğriliği burnun dış goruntusunu de bozacak şekildedir. Bu gibi durumlarda hem burun eğriliği hem de burnun dış goruntusu aynı ameliyatta tek seansta duzeltilmelidir.
Burnun estetik gorunumunu ve eğriliğini farklı seanslarda farklı doktorlara (coğu kez maddi nedenlerle) yaptırmak son derece yanlıştır cunku burun eğriliğini duzeltirken cıkartılan kıkırdak yapılar burnun geride kalan destek yapılarını duzeltmek ve guclendirmek icin kullanılmaktadır. Daha once septum kıkırdakları cıkartılmış burunların duzeltme ameliyatında vucudun kaburga, kulak kepcesi gibi vucudun başka yerlerinden kıkırdak alınması veya sentetik malzemeler kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle ideal olan tek bir seansta hem burun eğriliği hem de burundaki şekil bozukluğunun birlikte duzeltilmesidir.
[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Burun eğriliği – septum deviasyonu
Sağlık0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Burun eğriliği – septum deviasyonu