Selam sayın arkadaşlar...
3 lu batak oyununda ihtilafa duştuğumuz ve cok ciddi tartışmanın oldugu bir mevzuda yardım istiyorum. aramızda cozemedik. olayı anlatıyorum. lutfen batak oyununda uzman olanlar goruş bildirirse cok makbule gecer.
3 lu batak oyununda biz cizi sayı olarak 14 belirledik. yani ilk başta ciz deyip 14 alan king yapıyor. şimdi sorun şu;
oyunda ciz dedim son 5 kağıt kalıncaya kadar oyun devam etti. ve o sırada daha once başka bir oyuncu kupa kacması gerekirken kupa kacmadı ve bu tespit edildi. kural ihlali oldugundan oyunu durdurduk. oyun durdugu icin herkes elini actı. bu durumda son 5 kağıt kala ben 14 alıp king yapamadıgım anlaşıldı. bu durumda ne olur? arkadaşlar bana oyun kuralı ihlali yapan oyuncu 14 de batar , ben ise ciz yapamadıgımdan sonuncu olurum diger oyuncu arkadaş ise 2. olur dediler. bende kural ihlali yapıldı ciz hukmu ortadan kalktı. oyun kural ihlali yapan 14 de batar, ben aldıgım sayı olan 12 bana yazılır diger arkadaşa da 4 aldıgı icin bu yazılır ve oyun devam eder dedim. anlaşamadık ve herkes masadan kalktı gitti. uzman olanlar goruşlerini yazarsa sevinirim.