Dolandırıcılıkta altın cağı yaşıyoruz desek herhalde yanlış bir ifade kullanmış olmayız. Gerek gorsel gerek yazılı medyada olsun neredeyse her gun, aklımızın almadığı turden dolandırıcılık haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu dolandırıcılık turlerinden en kolayı, sık kullanılanı ve kendi icinde en cabuk yenileneni “Telefon Dolandırıcılığı“.Sizlerde buradan dolandırıcılık maksadıyla sizi arayan numarayı, sizden istediklerini yazarsanız belki insanlara faydamız olur.
Bu gun Akbank' ın telefon numarasının aynısıyla arandım 0212 444 25 25, Şimdiye kadar benden kesilmiş olan hesap işletim ucretlerini iade edeceklerini ve bunun icin benim bazı bilgilerimi vermemi istediler.Tabi bende dolandırıcılıktan şuphelendiğim icin daha onceden kasıtlı olarak bankaya verdiğim yanlış adresi istedim.Şaşırtıcı şekilde yanlış olarak verdiğim adresi bana soyledi ve tum bilgilerim ellerindeydi tabi biraz şuphelerim kayboldu.Daha sonra benim internet bankacılığı şifremi tuşlamamı istediler tabi ben sinyal sesi bekliyorum ama ole bişey gelmedi ve mernis nolarını istedim haliyle telefon yuzume kapatıldı. Sonrasında Akbank 'ı aradım nasıl oluyorda benim sadece size kasıtlı olarak yanlış verdiğim bilgilerim dolandırıcıların eline geciyo dedim. Farklı yollardan elde ediyorlar şeklinde cevap verdiler.Bu nasıl iştir anlamadım.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Telefon Dolandırıcılığı ve Yapılacaklar !