Bir zamanlar PKK'nın iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık kitabında, Apo'nun, Şam'daki rezilliklerini yazdı: Apo'nun yanına giden kadınlara, 'onunla yuzeceksiniz, jakuziye girip yıkanmasına yardımcı olacaksınız. Hanginizi isterse onunla yatacaksınız. Başkanı mutlu etmek en başta gelen gorevinizdir' deniyordu.
Ozgur CEBE - Diyarbakır (DHA)
Bir zamanlar PKK'nın iki numaralı ismi olan ve yargılandığı Diyarbakır 1 Nolu DGM tarafından omur boyu hapis cezasına mahkum edilen Şemdin Sakık’ın ‘Apo’ adlı kitabı cıktı.
Daha cok Abdullah Ocalan'ın kadınlarla ilişkilerinin ele alındığı kitabın kapağında kadın PKK’lılar ile Ocalan’ın fotoğrafı yer aldı.
Kitabın onsozunde ise ‘Uvey annem Fatma’ya, annem Keve’ye ve mağdur ettiğimiz butun analara’ cumlesi dikkat cekti. Kitap İstanbul’da basılırken, hangi yayınevinde basıldığına ilişkin bilgi yer almaması dikkat cekti. Sakık kitabının bir eleştiri, tespit ve feryat olduğunu belirtti, orgutun ic yuzunu ortaya koymak ve Apo’yu şeffaflaştırmak icin yazdığını soyledi.
Şemdin Sakık, kitabında Ocalan'ın Şam'daki evinde yaşadıklarını şoyle anlatılıyor:
KADINLARI TEKMELERDİ
"Ocalan'ın Şam'daki evinde uzun sure kalan ve ardından Bitlis kırsalında oldurulen Tekoşin adlı genc kızın anlattıkları vicdanımı sızlattı. Eğer bu kız oldurulmemiş olsaydı, anlattıklarını icime gomerdim.
Genc kızı ben Diyarbakır dağlarından Şam'a gonderdim. Kız, benimle konuşmaya korkuyordu. Ona guven verdim ve Apo'ya karşı olduğumu soyleyince bana şunları anlattı:
Bazen kadını soyundurduktan sonra tekrar giyinmesini emredip 'Kokuyorsun, cirkinsin senin gibi kadınla yatmak işkencedir' tukurup tekmeleyerek geri gonderirdi. Omurleri boyunca cinsel ilişki yaşamamış ve birkac yıldır dağlarda kaldıkları icin ilişki ozlemi cekenler bile bu duruma katlanamadı. Butun kadınlara sahip olabilmek icin orgutte duygusal ilişkiyi yasakladı.' Genc kızın bu anlattıkları bende şok etkisi yarattı.
NAMUSLU KADIN GİBİ YAKLAŞMAYIN
Tekoşin adlı kız Apo'nun istediği kadını istediği anda odasına alıp kadının hicbir goruşune başvurmadan, ilişkinin bicimini, suresini kendisinin belirlediğini bana anlatarak şoyle dedi:
'Eğitim devresinin sonunda başkan bir grup kızı secip yoğunlaşma eğitimi icin evine aldı. Ben de vardım. Bu eğitime alındığım icin sevincten ucacak gibiydim. Ama sonraki rezaleti gorseydin mucadeleyi bırakıp kacardın . Eve gittiğimizde 3 aydır yanında olan kızlar gorevi bize bıraktı ve 'Onderliğe namuslu kadın gibi yaklaşmayın. Sizin her şeyiniz onundur. O hepimizin sevgilisidir. Bildiğiniz erkeklerden değildir. Ona seksi gorunmeyi ihmal etmeyin, bazen hepinizle bazen de birinizle birlikte olmak isteyebilir. Sizi eğitmek icin birlikte oluyor. Bu fedakarlığa sizin icin katlanıyor. Nazlanmayı ve tutuculuğu sevmiyor. Onunla yuzeceksiniz. Onunla jakuziye girip yıkanmasına yardımcı olacaksınız. Hanginizi isterse onunla yatacaksınız. Temizliğe dikkat edip korumalar ve şoforlerle konuşmayacaksınız. Başkanı mutlu etmek en başta gelen gorevinizdir' dedi.' (DHA)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İşte Apo'nun gercek yuzu