Esenlikler;
83 yaşındaki ninem hÂla eski tip anten ile TV izliyor ve goruntu gercekten cok bozuk ve kadının zaman gecireceği tek şey TV salgın nedeniyle arkadaşları da gelip gitmiyor. Ona uydu alıcısı almayı duşunuyorum ama TV'si epey eski bir model.
Uydu alıcımı sadece rf girişi olan TV'ye nasıl bağlamam gerekiyor?
Eski tip antenlerde doğrudan antenden gelen kablo TV'ye bağlanıp TV yayını alınabiliyordu. Canak antenlerde nicin uydu alıcı kullanılması gerektiğini araştırdım ama bulamadım.
Her neyse artık uydu alıcı kullanıyoruz uydu alıcılarında HDMI cıkışı var bir de av cıkışı var.

Av de analog rf de analog birbirine bağlansa goruntu alınabilir herhalde her ikisi de goruntu ve ses arayuzu ustelik.
Av cıkışları icin av kablo ararken iki tur kabloya rastladım;
Biri atari eski tip DVD icin bağlantı kablosu bunda uydu alıcısına uyan jak yok şoyle;

Diğeri ise av cıkışını TV'ye bağlayan av cıkışına uygun jak bulunduran kablolar;

Av cıkışını SCART girişli TV'ye yadan rca girişli TV'ye bağlayan bu ara kablolar var ama rf girişine bağlayan bir ara kablo bulamadım.

İlk av kablosundaki jackı değiştirsek 3 cizgili 3.5mm stereo jack olsa kablonun bir tarafı diğer tarafı ise erkek TV fiş olsa bir elektronikcide bunu yaptırsam TV'de goruntu alabilir miyim? Her elektronikci bunu yapabilir mi boyle bir kablonun masrafı ne kadara cıkar bana yardımcı olursanız sevinirim...

rf cıkışlı uydu alıcı almayı da duşundum tkgs ozellikli olanlarından bulamadım. Next'in bir modeli var tkgs barındıran o da cok pahalıydı 2 uydu alıcı fiyatına.