Haliliye ilcesi Hızmalı Mahallesi'nde bulunan ve unlu turkucu İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara olarak bilinen mağara, Haliliye Belediyesinin girişimleri ile muze oluyor. Kente gelen Şanlıurfalı sanatcı Tatlıses, yapılacak restore calışmalarının ardından mağaranın muzeye donuşturulerek, turizme kazandırılacağını soyledi. Duzenlenen kahvaltı programına Tatlıses ile birlikte Şanlıurfa Buyukşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgul, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karakopru Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı.
Doğduğu mağaranın restore edilerek turizme kazandırılacağını anlatan unlu sanatcı İbrahim Tatlıses, "Fakir bir ailenin cocuğuydum. Mağarada doğduğum icin de iftihar ediyorum. Allah daha sonra 'yuru ya kulum' dedi, cok şukur yuruduk. Her şey icin şukur ediyorum. Doğduğum mağara, Haliliye Belediyesinin girişimleri ile muze olacak ve turizme kazandırılacak. Bunun icin katkısı olan herkese teşekkur ediyorum” dedi.
[h=3]Otel yapacak [/h] Tatlıses, turizm yoğunluğu dolayısıyla kentte bir otel de yapacaklarını ifade ederek, “Şehir merkezine de buyuk bir otel kazandırmak istiyoruz. Turizme ve insanlara hizmet etmeyi seviyorum. Gobeklitepe dolayısıyla yatırım duşunuyorum. Turistler gelsin kalsın” ifadelerini kulandı.
[h=3]“Ucak seferleri artırılsın” [/h] İbrahim Tatlıses ayrıca kente gelmek icin ucak bulmakta zorlandığını belirterek, 2019'un Gobeklitepe Yılı ilan edilmesi nedeniyle şehre ucak seferlerinin artırılmasını istedi.
[h=3]“Tatlıses, dunyada marka olmuş bir şahsiyet” [/h] Şanlıurfa Buyukşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgul de sanatcı İbrahim Tatlıses'i kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Tatlıses ile turizmin daha da canlanacağını aktaran Beyazgul, "Bu kadar luks icerisinde yaşayan bir insanın mağarada doğduğuna kimse inanmıyordu. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat'ın gayretleriyle bu mekan turizme acılacak şekle getiriliyor. İnsanlar, Tatlıses'in nerede, nasıl yetiştiğini gorecektir. İmkansızlıklar icerisindeyim kaderime kuseyim yok, bunun en guzel orneği Tatlıses, gayret edip, mucadele ederek bugunlere gelmiştir. Kendisi tum dunyaya marka olmuştur” diye konuştu.
Bekir Basmacı - Sinan Ozdemir
İbrahim Tatlıses’in doğduğu mağara muze oluyor
Magazin0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Magazin
- İbrahim Tatlıses’in doğduğu mağara muze oluyor