Seren Serengil, boşanma aşamasında olduğu eşi Yaşar İpek hakkında suc duyurusunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Esennur Ezgi'yle birlikte gelen Serengil, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Sucları Soruşturma Burosunda yaklaşık iki saat boyunca olaya ilişkin ifade verdi. Eşi Yaşar İpek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ancak İpek'in bu karara uymadığını iddia eden Serengil, zorlama hapsi başvurusunda bulundu.
"Bebeğini kaybetmesine sebep eşidir"
Suc duyurusunun ardından adliye onunde acıklama yapan Serengil'in avukatı Esennur Ezgi, “Biz buraya eşi Yaşar İpek'i şikayet etmek icin geldik ve tazyik hapsi başvurusu icin geldik. Sizler de bilirsiniz ki Turkiye'de bircok kadına şiddet vakası var. Daha gecen gun bir anne cocuğunun onunde oldurulmuştu. Benim muvekkilim bebeğini kaybetmiştir. Bu bebeğin kaybedilmesine sebep olan eşidir. Eşi ve ailesidir. Kasten ve bilerek, bebeğin duşmesine sebep olmuşlardır. Bu işin iki tane boyutu var. biri psikolojik şiddet, biri fizyolojik şiddet. Hamile kaldığı donemlerde ‘Senin uzerine atlarım', ‘Cocuğu duşurturum' şeklinde tehditlerde bulunmuş” dedi.
"Cocuğunun dunyaya gelmesine engel oldu"
Serengil'in darp raporu almadığını soyleyen Ezgi, “Darp raporu evliliğini devam ettirebilir duşuncesiyle tabiki almadı. Ama goruntuler var, savcılığa da sunduk. Kendisini korumak icin aldığı goruntuler bunlar. Hamile bir kadın şiddet gorduğu zaman tabiki de kendisini koruyacak. Dolayısıyla benim muvekkilimin cocuğunun dunyaya gelmesine engel olunmuştur. Tansiyonu 20'lere cıkmıştır. Muvekkilim hamile kaldığında cocuğunu kaybedecek tansiyon hastası olduğu icin. Doktor raporları var. Bunu da biliyordu ama buna rağmen bilerek ve kasten cocuk duşsun diye hamileliğinin başından beri şiddet uyguluyor” ifadelerini kullandı.
"Toplum nezdinde bir cinayettir"
Yaşar İpek'in eve gelmemesine ilişkin uzaklaştırma kararı aldıklarını dile getiren Avukat Ezgi, “Bununla ilgili uzaklaştırma kararı almıştık ancak kendisini tutamadık. Cıktı internette ağır ithamlarda bulundu, işte o bildiğiniz mitokondri hikayesi. Oyle mitokondri diye bir şey yok. İkisinin de birlikte imzaladığı kağıtlar var. Dolayısıyla oyle bir olay da yok. Ağır iftiralar uzerine muvekkilimin tansiyonu cıktı ve hastaneye kaldırıldı. Maalesef bebeğini kaybetti. Bizim buradaki işlemimiz tamamlandı bana gore ben bir avukatım ancak toplum nezdinde bu bir cinayettir. Bu bebeğin kalp atışları 2 Eylul'de duyulacaktı ama maalesef şu anda yaşamıyor. Duşuk yaptı ancak bebek vucuttan atılmadı. Bir de bunun acısını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
"Affettim cunku seviyordum"
Avukatının ardından acıklamalarda bulunan Seren Serengil, “Esennur gerekeni soyledi. Gercekten konuşacak halim yok. Gercekten cok kotuyum. Ben onu defalarca affettim. Affettim cunku seviyordum. Belki okumuş bir insan olarak, gormuş gecirmiş bir insan olarak goz ardı etmemesi gerekiyordu. Ayıplandım bunları sakladığım icin cunku hastane raporlarım var gecmişe ait ama her seferinde onun iyi olduğunu, beni sevdiğine, ailesinin dolduruşuyla ve madde bağımlısıydı atakları vardı” diye konuştu.
"Eve gelmesini hic istemedim"
Serengil konuşmasının devamında, "Bana hep dedi ki bırakacağım, bir daha kullanmayacağım, cok da seviyordum o yuzden bugune kadar yaptığı hicbir şeyi anneme dahi soylemedim ama ne zaman ki hamileyken eve gelip, ustume yuruyup, ben eve gelmesini hic istemedim. Bir onceki telefon konuşmamızda annesiyle barışmazsam o tup bebeği yaptım ama rahat etme dedi. Onu karnına koydurmakla beni ele geciremezsin anlamında bir şey soyledi. Bir tekmeme bakar dedi. Eve gelmesin diye avukatıma mesaj atarak soyledim. Gondermeyin eve cunku elbiselerini alma bahanesiyle eve gelmek istiyordu cunku” dedi.
"Bir daha anne olamayabilirim"
Serengil, “Gondermeyin dememe rağmen geldi. O gun zaten yuzume de vurdu, itekledi de, her şeyi yaptı. O darp sizin duşunduğunuz gibi sert bir darp değildi. Havlularla yuzume vurdu, itekledi, duvara carptım. Cok buyuk kufurler etti. Annemi aradı tehdit etti. Beni tehdit etti. Yani bu da bir şiddettir. Kotu bir laf da şiddettir. Hamileyim, riskli bir hamileliğim var ve tansiyon hastasıyım. Benim tansiyonumun cıkacağını ve boyle bir durumda cocuğumu kaybedeceğimi bile bile yaptı. O yuzden şikayet ettim. Ben bir daha anne de olamayabilirim” ifadelerini kullandı.
İrem Demir